Eva Bratholm ny kulturredaktør

Eva Bratholm (45) er ansatt som ny kulturredaktør i Dagbladet. - Jeg har tenkt å bli en skrivende redaktør, sier Bratholm, som tiltrer sin nye stilling 1. januar neste år.

- Jeg oppfatter kulturstoffet som en bærebjelke i Dagbladets journalistikk. En forutsetning for at jeg tar denne jobben er derfor at dette stoffområdet styrkes snarere enn svekkes i tida som kommer, understreker Bratholm.

- Dagbladet er en avis jeg alltid har hatt et sterkt forhold til, og som har preget meg veldig, sier hun. Eva Bratholm arbeidet som politisk medarbeider i Dagbladet fra 1979 til 1983, da hun begynte i NRK. Her har hun blant annet erfaring fra Dagsrevyen, hun har vært korrespondent i Washington fra 1989 til 1993 og hun har vært assisterende kanalsjef i NRK2. I dag er Eva Bratholm redaktør for Lørdagsrevyen. Hun har også journalistisk erfaring fra Arbeider-Avisa og Arbeiderbladet.

Veiskille

- Jeg føler nå at jeg står ved et veiskille. Etter å ha arbeidet med politikk og utenriksspørsmål i mange år, har mine interesser den seinere tida mer og mer dreid over mot litteratur og kultur, forteller Bratholm. Sin litterære interesse har hun blant annet fått utløp for som programleder for «Bokbadet» gjennom fem år.

- Jeg er glad for at vi har ansatt en ny kulturredaktør som har bred journalistisk erfaring, og som har markert seg kraftig også som kulturjournalist, sier ansvarlig redaktør Harald Stanghelle.

- Kulturen er et satsingsområde i Dagbladet, og vi jobber med tiltak for å styrke denne journalistikken både kommentar- og reportasjemessig.