Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eva Dahlgren

Bleket, men tam blondine.

CD: «Petroleum och tång» har brukt nøyaktig tre måneder på veien over svenskegrensa, men er godt timet inn mot Eva Dahlgrens konsert på Sentrum Scene i Oslo mandag 3. mars.

Hun er en av våre favorittsvensker- (og blondiner), en slags svensk utgave av Anne Grete Preus – eller kvinnelig svar på Ulf Lundell. Dahlgren er blitt så voksen at hun nå, som Preus, spiller det vi må ha lov å kalle voksenpop – velarrangerte poplåter med reflekterte tekster på morsmålet. Uttrykket på studioalbum nummer 12 siden debuten i 1978 er nesten like nakent som Dahlgren sjøl i innercoveret. Tekstene er personlige og handler om barndom og nostalgiske følelser, med «Vad andra gör» som den mest vellykte. Men Lars Halapis produksjon luller dem litt for mye inn i et anonymt og grått lydlandskap. Sangene glir bare forbi uten å møte særlig motstand, og er fort glemt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media