Eva er gift med musikken

Se premiere på ny musikkvideo.

Her kan du se hele videoen til «Superhero»

(Dagbladet.no) Eva & The Heartmaker består av Eva Weel Skram og hennes ektemann Thomas Stenersen. Til våren kommer de med sin andre plate, men allerede nå kan du se og høre den første singelen «Superhero».

Eva Weel Skram var i 2005 en del av Idol-sirkuset, der hun endte opp med en sjetteplass. Men musikalsk sett har hun for lenge siden tatt et steg langt bort fra idolmusikken.

Allerede i 2006 kom hun ut med sitt debutalbum «Behind Gold Frames» og Dagbladet-anmelder Fredrik Wandrup skrev i sin anmeldelse at dette kunne bli «starten på noe stort».

A-listet takket være lokalradio
Våren 2009 slipper Eva & The Heartmaker sitt andre album og singelen «Superhero» har allerede blitt A-listet på P3. Og selv om Eva og Thomas har jobbet med musikken sin kontinuerlig siden forrige plate, syntes de likevel det gikk veldig fort med både platekontrakt og A-listing.

- Vi var på musikkprogrammet «Lutt» på NRK Sogn og Fjordane, de spurte om jeg ikke kunne ta med noen nye låter. Så da tok vi med «Superhero», og så var det en fra P3 som plukket opp den låta. Plutselig fikk vi en telefon der P3 spurte om det var greit at de b-listet «Superhero». Det måtte vi jo si ja til, sier Eva Weel Skram.

- Så vi skyndte oss til studio for å mastre den ferdig, fortsetter Thomas.

Signerte med storselskap
De to hadde jobbet lenge med låter til et nytt album og hadde tidligere snakket om at det kanskje var på tide å være litt mer proaktive i jakten på et plateselskap, men takket være P3 og en god låt, gikk det nærmest av seg selv.

- Det tok fem dager fra vi hadde vært på radioen til vi fikk både platekontrakt, og havnet på P3s A-liste i stedet for B-liste, forteller Eva.

- Vi er ikke så flinke til å selge oss selv, så da SonyBMG ringte og var superentusiastiske etter å ha hørt syv av låtene våre var valget enkelt. Det betyr så mye å jobbe med folk som virkelig brenner for musikken vår.

Gjør det meste selv
Musikkparet føler at de har utviklet seg veldig siden forrige plate, mye fordi de har hatt så mye tid til å finne frem til et særegent musikalsk uttrykk.

- Debuten var nærmest en oppvarming til den plata vi er ferdig med nå, sier Eva og informerer om at plata som skal slippes til våren ennå ikke har fått noe navn.

- For oss så er denne plata en slags førsteplate. De fleste låtene på debuten skrev jeg på egenhånd, men nå har Thomas og jeg samarbeidet om alt, også låtskrivingen.

Det var Thomas Stenersen som produserte debuten, og han visste nøyaktig hvordan han ville ha det, men ikke alltid hvordan han skulle få det til.

- Han brukte så lang tid! Og jeg er ikke alltid like tålmodig, forteller Eva og titter bort på ektemannen før hun legger til:

- Men jeg er blitt flinkere nå.

Møttes på Idol-turné
Da Eva og Thomas møttes under en Idol-turné gikk det kjapt, ikke lenge etterpå hadde de flyttet inn sammen og en forlovelse kom rett etter. Men først gikk de to i studio.

Hvordan er det å jobbe sammen når dere er et par?

- Vi har alltid gjort dette sammen, det var det første vi gjorde. Vi har et veldig hverdagslig forhold til musikk, det er noe vi gjør sammen nesten hver dag, sier Eva.

Det gode samarbeidet dem i mellom har allerede bidratt til den fengende sangen «Superhero», og i følge paret er den nye platen ganske så annerledes enn debuten.

- Det er to veldig forskjellige plater. Jeg syns den forrige plata ble litt vel for søt. Det er fortsatt pop, men det er litt mer edgy, sier Eva og Thomas uttrykker sin enighet.

- Helt uten sammenligning, men vi er veldig inspirert av band som Raconteurs, Cardigans og Radiohead, forteller han.

Ikke Idol-pop
Eva Weel Skram ble som tidligere et kjent navn etter hennes opptreden på Idol, og selv om Eva & The Heartmaker som band ikke akkurat høres ut som noe atypisk Idol-pop, så innrømmer hun at Idol-deltakelsen har hjulpet henne litt på vei.

- Rent musikalsk sett hadde det ingen betydning. Vi gjorde jo bare coverlåter i to minutter på scenen hver uke, men jeg fikk veldig god mediatrening, og forsto litt mer hvordan det henger sammen.

- Det som var aller beste med Idol, var jo at jeg fikk være med på turneen i etterkant. Det var en utrolig artig opplevelse, dessuten var det jo da jeg møtte Thomas, forteller hun og sier at Eva & The Heartmaker ikke hadde eksistert uten Idol.

Da samleplata «Idol 2005» kom ut var låta «A Potion Of Lust» med som Evas bidrag, og hun kan røpe at det faktisk blir et gjensyn med den sangen på den nye plata.

- Den skal faktisk være med ja, men i en helt annen innpakning selvfølgelig. Vi har spilt den inn på nytt av, det er en låt jeg skrev da jeg var 16 og det har vært veldig interessant å høre hvor forskjellig en sang kan høres ut etter en nyinnspilling.

Eva & The Heartmaker skal opptre to ganger under by:Larm-helgen i Oslo 19-21 februar, i mellomtiden kan du sjekke ut videoen av singelen «Superhero».