Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eva Lundgrens menneskesyn

DET OPPRØRER

Eva Lundgren at møter mellom mennesker kan føre til ny viten og forståelse. Jeg er en av de «gode bymisjonærene» som har lært meg til å «se om igjen» og har da erfart at mine fordommer og forforståelser av fenomener og mennesker justeres. Jeg er sikker på at dette er veien å gå i en verden hvor enkeltmennesker og grupper rammes så brutalt av andres forforståelser og «sannheter».

Det opprører meg at Eva Lundgren i sitt innlegg i Dagbladet mandag 22. november, med overskriften «Vil Norge ha Kjønnshandel?», så totalt unnlater å nevne selve grunnlaget for at kvinner prostituerer seg, nemlig fattigdom! En fattigdom som hele den vestlige verden må ta sin del av ansvaret for. Det å skape fiendebilder, om det nå er menn, Liv Jessen eller «gode bymisjonærer», fører kun til en fortsettelse av vestlige strukturelle panikkhandlinger, som kriminalisering av kjøp i Sverige og stadig forverring av samhandling mellom landene for å forebygge og aktivt handle for at kvinner ikke stilles overfor alternativer som prostitusjon.

MENNESKET

er aktører i sitt eget liv, menneskets valg i situasjoner de står overfor er avhengig av hvilke alternativer de opplever som riktige for seg. Deler av venstresida har ment (og mener) at staten og det offentlige må regulere hvilke alternativer enkeltmennesket har. Ikke minst har historien lært oss at dette har sine klare begrensninger. Jeg er mildt sagt skeptisk til å la lover og forbud, som beviselig rammer enkeltmennesker og grupper, regulere sosialt skapt urrettferdighet. Og ikke minst er jeg aktiv motstander av at den vestlige verden skal kunne forby seg bort fra sitt ansvar for fattigdomsutviklingen i store deler av verden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media