Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eva skrev bok om HIV-smitten

HIV-smittede Eva Lind Karlsen mener helsemyndighetene sprer falsk trygghet om at folk som ikke er i en «risikogruppe» er immune mot viruset. I dag kommer boka med hennes historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Myndighetene har fått oss til å tro at HIV har noe med seksuell legning eller hudfarge å gjøre. Men det er faktisk flere enn homoseksuelle som praktiserer sex i dette landet, sier hun til Aftenposten.

Uten kondom

I fjor testet Eva Lind Karlsen, tidligere journalist i VG, positivt for HIV. Hun hadde hatt heteroseksuell sex med en hvit mann - men uten kondom.

Karlsen beskriver det å være HIV-smittet som å ha «kanarigult hår og sjokkrosa kjole» eller å ha mistet tre tenner. Plutselig hørte hun til blant de utstøtte - selv om hun ikke var i noen «risikogruppe».

Kritisk

Hun kritiserer særlig Helsevesenets villedende statistikk om at det er 0,1 prosent fare for å bli smittet av HIV ved heterofil sex. For henne var tallet nemlig 100.

Lind Karlsen får støtte av Ingeborg Lyngstad Vik, lege ved Olafiaklinikken,

- Folk som ikke definerer seg inn i risikogruppene - og det er de fleste - tror de er immune mot HIV.