Eva spiller mot Brad

LONDON (Dagbladet):Å ha Brad Pitt på rollelista i oppfølgeren til «Lock, Stock & Two Smoking Barrels» var ikke nok. Eva Mørkeset (36) fra Ålesund måtte også med.

Eva Mørkeset har jobbet hos Hydro, hun er utdannet skuespiller i København og har livnært seg som skuespiller i London i ti år. I september ser vi henne som stor irsk mor i filmen «Snatch»:

Oppfølgeren til gangsterkassasuksessen «Lock, Stock & Two Smoking Barrels», med blant annet fotballhodet Vinnie Jones. Snatch-regissøren Guy Ritchie er mannen som venter barn sammen med Madonna.

Stor mor

- Det var kjekt å være med på film. Men det er teater jeg vil holde på med. Denne filmen handler om irske «thinkers» (omreisende), og jeg er en stor irsk mor med mange barn. Liksom naboene til Pitt og hans følge, sier Eva Mørkeset da vi treffer henne nede i Soho, cafe Bohem.

- Var du i Irland for å spille inne din rolle?

- Nei, det forgikk her i London-området. Vi sto ute på et jorde i Surrey en hel dag og var blant annet med på en slåss-scene. Og så danset vi - min kavaler var livvakten til Brad Pitt. Han måtte være med for å passe på i scenene der det var mange med, sier Eva Mørkeset.

Sympatisk Pitt

- Og så må vi jo spørre, hvordan virket herr Pitt?

- Som en hyggelig fyr, veldig sympatisk, veldig avslappet. Sa hei til alle, ikke mange nykker. Og det er bra, fordi det er mange drittsekker innenfor dette yrket. Han snakket med ungene hele tida, sier Eva Mørkeset. Som også bruker tid på å lære bort teaterfag til unge gjenger i Øst-London.

For å overleve som frilanser har Eva vært nødt til å jobbe i skyggen av scenelyset for å skrape samme pund og cent. Til kost og losji. Det betyr obskure bijobber:

Hos McCartney

- Jeg har personlig levert telefonkataloger til Paul McCartney. Han var veldig overrasket. Det var første gang han fikk levert en katalog på den måten sa han. Foruten Pitt spiller også Ewen Bremner fra «Trainspotting», Dennis Farina («Get Shorty»), Rade Serbedzija, Benicio del Toro og sjølsagt Vinnie Jones. Pluss Eva da. Fra Ålesund, et par trålere unna Hollywood.

PITT, PITT: Eva Mørkeset fra Ålesund kommer på norske kinolerreter sammen med Brad Pitt i september. Da skal norsk Eva spille rollen som stor, irsk mor.
SPILLER MOT EVA: Brad Pitt spiller i oppfølgeren til "Lock, Stock & Two Smoking Barrels".