Eva ute av Idol

Hadde med seg Erik og Christian i stolen.

(Dagbladet.no): - Jeg må takke for tida jeg har hatt her. Jeg har hatt det fantastisk. Blitt kjent med masse flotte mennesker. Jeg er skikkelig stolt av å ha kommet så langt, sa Eva Weel Skram, som smilte tappert i det hun fikk beskjeden om at hun var den som fikk færrest stemmer i dagens Idol-konkurranse.

Nok en gang bommet dommerne i sine forsøk på å gjette folkets smak. Ole Evenrud, David Eriksen og juryformann Tone-Lise Skagefoss trodde alle at Erik Flaa skulle bli stemt ut.

Tor Milde tippet det var Tone Damli Aaberge som skulle ryke ut. Hun endte ikke engang i stolen, men satt igjen som en av folkets tre favoritter sammen med Alejandro Fuentes og Jorun Stiansen.

Erik Flaa og Christian Stensen måtte i stolen sammen med Eva, men fikk begge beskjed om å finne fram galla-antrekket før neste ukes storband-aften.

I kveld sang Idol-deltakerne Beatles-låter. Her kan du lese hva de profesjonelle dommerne mente om innsatsen.

I tillegg har Dagbladet.nos amatør-panel forsøkt å gi sine vurderinger og terningkast. Er vi helt på jordet? Kom med dine egne vurderinger i Idol-debatten!

Dommernes mening:

1. Jorun Stiansen: 

IKKE NOK STEMMER: Dagbladet.nos amatørpanel hadde Eva Weel Skram som vår personlige favoritt. Men hennes særegne stil gikk ikke hjem hos folket, som tross alt har all makt i Idol. Foto: Scanpix
IKKE NOK STEMMER: Dagbladet.nos amatørpanel hadde Eva Weel Skram som vår personlige favoritt. Men hennes særegne stil gikk ikke hjem hos folket, som tross alt har all makt i Idol. Foto: Scanpix Vis mer

Sang:  «We can work it out»

Tor Milde: - Veldig vanskelig sang å synge med mange temposkifter. Ikke noe plankekjøring. Det veit jo du som har sunget den, jeg har jo aldri sunget den. Du hadde litt pusteproblemer midt i. Men dette var veldig bra, Jorun.

David Eriksen: - Stemmen din klarner opp etter sjukdommen, du er godt på vei. Det er deilig å se på deg på scenen. Ser jeg deg ikke i Spektrum blir jeg veldig sur.

Ole Evenrud: - Jeg må kommentere sjukdommen: John Lennon er død, George Harrison er død, jeg føler meg ikke helt bra sjøl. Men du er i veldig bra form, veldig bra Jorun!

Tone-Lise Skagefoss: - Jeg synes du i dag sang bedre enn på lenge. Som alltid blir jeg forferdelig glad av å se deg på scenen. Dagbladet.no mener: Dette var ikke Jorun Stiansen på sitt beste. Virket tam, tett og rusten. Tydelig preget av luftveisproblemene. Men humøret og sjarmen er alltid et pluss for Jorun.

2. Christian Stensen: 

Sang:  «Can\'t buy me love».

Tor Milde: - Du er sikkert lei av å høre at du ikke har den aller, aller, aller beste stemmen. Du er kjempekul. Utrolig mye bedre innsats en de siste par gangene. Kjempegøy å se på.

David Eriksen: - Jeg er enig med Tor. Dette var din beste prestasjon så langt.

Ole Evenrud: - I fire måneder har jeg sittet her og etterlyst den mer raspete stemmen. Nå er den der. Nå har du edgen. Veldig bra.

Tone-Lise Skagefoss: - Dette er noe av det beste du har gjort i denne konkurransen. Det var veldig kult å se deg i dag. Veldig bra! Dagbladet.no mener: Christian Stenseng var litt heseblesende, kanskje? Men han tok scenen med Beatles-sjarm, og klarte prøven.

3. Eva Weel Skram: 

Sang: «The long and winding road»

Tor Milde: - Det var noen små skjønnhetsfeil, men det kan like gjerne være din måte å synge på, med de små knekkene som jeg ikke vil ha. Men du synger nydelig.

David Eriksen: - Det er jo en perle av en låt du velger. Og du gjør den til din egen og får fram elementene i stemmen, de små knekkene. Nydelig gjort.

Ole Evenrud: - Du er fantastisk flink. En fantastisk låt, og du gjør det veldig bra i dag. Gratulerer!

Tone-Lise Skagefoss: - Nei altså, du synger jo nydelig. Jeg syens det var fint at du var ekte i dag, noe jeg etterlyst tidligere. Du fikk fram en utstråling som var naturlig. Dagbladet.no mener: Eva Weel Skram har noe ekstra som er vanskelig å peke ut. Noen feilskjær blir det - men den personlige, nesten intime tolkningen av nær sagt alle låtene hun har sunget i Idol kommer godt frem også her. Vi er i tvil om hun kanskje skulle fått et poeng til.

4. Alejandro Fuentes: 

Sang: «Please Mr. Postman»

Tor Milde: - Utrolig kul låt, jeg var litt i tvil om hvordan du skulle takle den. Men til alle dere der ute som tror Alejandro bare kan synge David Gray, gå og vask munnen deres!

David Eriksen: - Bra, Ali! Dette har vi venta på. Klokkerent. Du har litt problemer med teksten, men det gjør ingenting. Du er 17 år. Du er helt rå!

Ole Evenrud: - Jeg synes dette er det beste du har gjort på flere måneder.

Tone-Lise Skagefoss: - Du er back in business, det var deilig å se deg danse på scenen. Helt fantastisk! Dagbladet.no mener: Alejandro «Ali» Fuentes har sjarmen, men det strekker liksom ikke til der han kaller på postmannen. Beatles er nok ikke hans sterkeste side - selv om Milde mener sangen knuser David Grey-stempelet Ali har fått. Han om det.

5. Tone Damli Aaberge: 

Sang: «Martha my dear»

Tor Milde: - Den er ikke så kjent denne låta. Spennenede å se hvordan folk som sitter der ute med tastene sine tar det. Jeg synes ikke dette var så bra, Tone. Det var ikke på høyde med det du har gjort før. Du fikk ikke nok fart i låta.

David Eriksen: - Vokalprestasjonen i dag er nok det beste du har gjort. Men du må jobbe litt mer med den biten på scenen. Dette er ikke den enkleste låta. Veldig bra!

Ole Evenrud: - Jeg må jo si: I dag blir det ikke lett å tippe noen ut. Dere har vært så flinke alle sammen. Beatles var flinke, dere er flinke - jeg gir meg helt over.

Tone-Lise Skagefoss: - Du synger kjempefint, og har en nydelig tone i stemmen din. Jeg savner litt mer på scenen. Totalt sett, så er det veldig bra. Dagbladet.no mener: Tone Damli Aaberge druknet i denne kanskje alt for ukjente Beatles-låta. Pregløst er kanskje ordet. Det tok aldri av.

6. Erik Flaa: 

Sang: «Let it be»

Tor Milde: - «Let it be» pleier alltid å havne på topp ti blant de mest populære sangene i verden. Det er en vakker og nydelig ballade. Du har blitt bedre og bedre, og du er en av mine favoritter, det vet du. Veldig bra!

David Eriksen: - Jeg synes ikke det var så spennende å høre på deg i dag. Det du gjorde forrige fredag var det råeste jeg har hørt. I dag velger du en låt du ikke kler helt maks. Men du synger som en konge.

Ole Evenrud: - Det er det med å hoppe etter Wirkola. Du synger etter deg sjøl sist fredag. Det var fortsatt bra, men ikke like bra. Forrige gang var du mer hjemme.

Tone-Lise Skagefoss: - Dette var veldig bra og fint. Men i dag var du litt mer anonym igjen i framføringen din. Dagbladet.no mener: Erik Flaa synger «Let it be» rent, pent, og helt greit - men det gir liksom ikke mer. Også her er vi tvilende - denne gangen om det burde vært et poeng lavere.

Si din mening om kveldens konkurranse i Idol-debatten!

JORUN: Sang «We can work it out»
CHRISTIAN: Sang «Can\'t buy me love».
EVA: Sang «The long and winding road».
ALEJANDRO: Sang «Please Mr. Postman».
TONE: Sang «Martha my dear».
ERIK:</B> Sang «Let it be».