Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eva vant gull

Bare et halvt år etter at hun fikk jobb i reklamebyrå, hedres Eva Sannum av reklamebransjen. I går vant hun gull.

Eva Sannum tok i går gull i klassen for elevarbeid under reklamebransjens feiring av seg selv, «Gullblyanten». «Gullblyanten» regnes for å være en av reklamebransjens mest prestisjetunge utdelinger og arrangeres årlig i Oslo Spektrum.

Tekstforfatter på heltid

Eva er for lengst ferdig med studiene ved Westerdahls reklameskole. Og hun er definitivt ferdig med de spanske paparazzifotografene som beleiret henne i tida før nyheten kom om at Eva og kronprins Felipe gikk hver sin vei i desember 2001.

Siden august i fjor har Evas liv vært å møte på jobb som tekstforfatter i Bates reklamebyrå. Allerede i går fikk hun to diplomer for jobber hun har gjort i Bates.

Bransjen sliter

Det ene fikk hun for en interaktiv reklame hun har gjort for Norsk Fagpresses Forening. Det andre for en radioreklame hun har skrevet for optikeren Synsam. Elevarbeidet hun vant gull for, var en jobb for malingprodusenten Jotun fabrikker.

Eva Sannum har for øvrig fått jobb i en bransje som sliter i kraftig motbakke for tida. Det viste også deltakerlista under årets «Gullblyanten»-utdeling. Stadig færre reklamefolk finner veien til arrangementet.

Nedgang

Ifølge bransjenettstedet Propaganda har deltakerantallet sunket med 44 prosent på bare tre år. I år 2000 deltok 1600 festen. I går hadde bare 900 meldt seg på.

GULL OG DIPLOMDRYSS: Tekstforfatter Eva Sannum og art director Jørgen Lauritzen jublet over gull og diplomdryss da reklamebransjen i går samlet seg til sin årlige utdeling av «Gullblyanten» i Oslo Spektrum.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling