Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eva Weel Skram kan ikke snakke før til jul

Må holde kjeft.

SNAKKEFORBUD: Eva Weel Skram har fått en polypp på stemmebåndet, og skriver til fansen på Instagram: «PS: nå har jeg ikkje snakket på over en uke - planen er å ikke snakke før til jul». Foto: NTB scanpix
SNAKKEFORBUD: Eva Weel Skram har fått en polypp på stemmebåndet, og skriver til fansen på Instagram: «PS: nå har jeg ikkje snakket på over en uke - planen er å ikke snakke før til jul». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Popartisten (31) har fått betennelse på stemmebåndet og må derfor utsette deler av turneen og forandre på konsertdatoer.

Legen har ikke bare gitt henne syngeforbud, men hun opplyser selv på Instagram at hun også har fått snakkeforbud, ikke bare et lite midleritidig et - men helt fram til jul.

Snakkeforbud til jul

- Det er sykt vanskelig, men dette skal jeg klare, skriver hun på sin Instagram-profil.

Hun forteller at de to siste åra har vært helt fantastiske, med fulle konsertsaler landet rundt, festivaler, tv-program. Det har tydligvis tært på stemmen.

- Nå har jeg ikke snakket på over en uke, planen er å ikke snakke før til jul - bare synge/snakke på konserter, og være helt stille i mellomtiden, skriver hun.

- Det verste i min verden

Det var etter et besøk hos legen hun fikk påviset en polypp på stemmebåndet.

- Her om dagen fikk jeg beskjed om at jeg har en polypp på stemmebandet, skriver hun:

- Ikke veldig dramatisk i seg selv og kanskje ikke det verste i verden, men absolutt det verste i min verden. Det passar jo veldig dårleg når en skal ut på lang turné, skriver hun.

Er veldig lei seg

En polypp er en utvekst, i dette tilfellet på stemmebåndene som kan være framkalt av overanstrengelse. Polypper en en hevelse, en betennelse, som kan ramme alle slimhinner i kroppen. De kan forsvinne og trekke seg tilbake, eller opereres bort.

I BAND MED MANNEN: Eva & the Heartmaker i 2013, Eva Weel Skram og ektemannen Thomas Stenersen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Forrige helg åpnet Eva Weel Skram høstturnen i et fullsatt Sentrum Scene i Oslo. Framover må hun flytte på flere konserter. Det beklager hun overfor fansen.

- Jeg er veldig lei for at det blir sånn enkelte steder, tro meg, dette tar jeg ikke lett på. Men jeg håper folk forstår, og at dere fremdeles vil komme på konsert når vi kommer tilbake til plassene det gjelder neste år, skriver hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!