DEBATT

Evakuer Moria før coronaviruset blir siste punktum i historien

Viruset har allerede ankommet Lesvos.

SLIK BEHANDLER VI DEM: Som gjørme behandler vi dem. Som rotter. Som kloakk. Som skabb. Som sykdom. Som virus. Det er vår gave til flyktningkrisen. Dette er vårt bidrag.
SLIK BEHANDLER VI DEM: Som gjørme behandler vi dem. Som rotter. Som kloakk. Som skabb. Som sykdom. Som virus. Det er vår gave til flyktningkrisen. Dette er vårt bidrag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.42% Første dose: 78.24%

Vi behandler menneskene i Moria som alt det de ser rundt seg. Det har symboleffekt. Som gjørme behandler vi dem. Som rotter. Som kloakk. Som skabb. Som sykdom. Som virus. Det er vår gave til flyktningkrisen. Dette er vårt bidrag.

Coronaviruset har allerede ankommet Lesvos. Det er trolig bare et tidsspørsmål før noen i leiren blir smittet. De er fanget der, har ingen steder å gå. Politi og høyreekstreme er ute etter dem om de beveger seg utenfor. Norge vil ikke bidra med å evakuere og ta imot ett menneske, ikke ett barn.

Jeg skal ha hjemmekontor på ubestemt tid. Middag hos foreldrene mine i forbindelse med min fars bursdag er utsatt. Barnas skole er stengt. Er det flere enn meg som tenker på de mer enn 20 000 menneskene i den grufulle leiren Moria, blant dem 7 500 barn?

Gjelder tiltak for å spare liv bare oss? Jeg klarer ikke å forstå det. Alt har blitt sagt. Lidelsene grundig dokumentert. Frivillige på de greske øyene har fortalt hvordan de har sett ting som for alltid vil bli sittende fast i dem- som de ikke vil klare å glemme. Barns blikk. Barn som slukner. Som mister all glede. Som ikke får den trøsten og kjærligheten et barn trenger, fordi foreldrene må stå i matkø, fordi de er foreldreløse, eller fordi foreldrene selv er grenseløst fortvilte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer