Trekuk i Lofoten

Evens «trekuk» vekker oppsikt

Et nytt «kunstverk» i Lofoten har fått enorm oppmerksomhet de siste dagene. Kunstneren bak «trekuken» sier ideen kom spontant.

TREPIKK: Her står kunstneren Even Bie-Larsen med sin nye kreasjon. Foto: Jan Åge Johansen
TREPIKK: Her står kunstneren Even Bie-Larsen med sin nye kreasjon. Foto: Jan Åge Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt kunstverk i Lofoten får folk til å sperre opp øynene. «Trekuken» er satt opp ved et utsiktspunkt i Kabelvåg i Lofoten.

Kunstneren bak verket, Even Bie-Larsen, er opprinnelig fra Østlandet, men har bodd i Kabelvåg i over 30 år. Han sier til Dagbladet at ideen til verket kom spontant.

- Jeg og en kompis ryddet et område og ved hovedveien er det en gangvei. Der er det satt opp en benk og jeg og han dro for å hogge litt ved. En trestokk sto igjen der ved havet. Ideen kom impulsivt, så tok jeg sagen og laget den. Så sånn var det. Der står den, sier Bie-Larsen lattermildt.

Det var Lofotposten som omtalte saken først.

Han er fornøyd med resultatet av kunstverket.

- Den ble veldig fin. Jeg sto ikke og vurderte så mye, men jeg kikka på den og skar litt. Vi la også til noen farger på toppen for å få litt glans på den, sier han.

UTEN EN TRÅD: Her står deltakerne klare i forkant av Roskildefestivalens berømte nakenløp. Dagbladets reporter kledde også av seg i solidaritet med deltakerne. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

- Har laget noen «småkuker» til folk

Bie-Larsen forteller at det ikke er første gang han har lagt et slikt kunstverk.

- Jeg er ganske god med tre og motorsag. Jeg har laget noen «småkuker» til folk opp gjennom. Det er mest for moro skyld. Jeg er mann og i disse tider må noen vise at de er menn og, sier han med et smil om munnen.

Stor oppmerksomhet

Fra kunstverket ble satt opp, har det ikke manglet på oppmerksomhet. Ifølge Bie-Larsen har mange av avisene i Nordland omtalt den nye kreasjonen. Saken har også fått oppmerksomhet i NRK og TV 2.

- Jeg er ikke på sosiale medier, men i dag har jeg stort sett sittet i telefonen. Alle avisene i Nordland har publisert bilde av den og det er et enormt trøkk på denne «trekuken».

DEN PERFEKTE PENIS: Finnes den, eller handler det om hvordan man bruker den? Vi dro på stranden på Huk og sjekket med kvinnene der hvor avgjørende størrelsen er. Video: John T. Pedersen og Reporter: Trine Høklie Jonassen Vis mer

- Spennende kunstverk

Leder i Kabelvåg innbyggerforening, Kimmy Kristoffersen, har ingen innvendinger til kunstverket, men vil la andre ta seg av den beslutningen.

- Det er et spennende kunstverk og jeg har ingen innsigelser på det. Om den skal få lov til å stå videre er det andre som skal bestemme, sier han til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer