Evensen, Finn

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg ble oppfordret til å melde meg på NKAFs (Norsk Kassettavgiftsfond) konkurranse om CD/manus for barn. Jeg meldte meg på, og gikk til topps. Så ble manuset mitt til bok. Min første. Hurra.

Beste leseropplevelse:

- Da jeg som 20-åring slukte Gabriel García Marquez' «100 års ensomhet.» Den satt som en «puck i magan.» Var i svime lenge etterpå.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg går «svanger» en stund med idéene, gumler og drøvtygger på dem, før de presser seg ut. Da kan ting gå veldig fort, og jeg må liksom henge med. Etterpå må batteriene lades, og jeg blir litt fjern.

Slik bruker jeg Internett:

- Jeg er nysgjerrig, og bruker internett hver dag. «Reiser» til steder jeg har lyst til å se, søker på personer, emner jeg vil vite noe om. Chatter til og med, hvis jeg finner personer som skriver fort og har fantasi. Mailer til venner og kjente, gjør avtaler og har nyhetsgrupper f.eks. på dataprogrammet til hjemmestudioet mitt. Dessuten er Internett tingen til research. Bibliotekkartotek, lyrikk, kunst, litteratur, historie. Man kan ikke vite om ting er 100% sant der ute, men det gjør ikke så mye for meg, jeg lever jo av å ljuge ...

(Dagbladet.no 30.08.00)