Eventyr fra Potter- land

Få forfattere har en større og mer entusiastisk fanskare enn J.K. Rowling. I går ble den nye boka hennes utgitt samtidig over hele verden. Dette er eventyr i de beste folketradisjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: En gave til Potter-fansen

BOK: Igjen er forventningene enorme til en ny bok fra Harry Potter-forfatter J.K. Rowling. Men denne gangen vet de fleste at det ikke dreier seg om hva som vil skje med Harry Potter og vennene hans.

Illustrert

«Skalden Skurres Historier», utmerket oversatt av Torstein Bugge Høverstad, handler ikke om Harry Potter, men er hentet rett ut av handlingen i Rowlings forrige roman, «Harry Potter og dødstalismanene». Dette er rett og slett boka trollmannsrektor Hummelsnurr testamenterer til Hermine. Den spiller en stor rolle i Harrys kamp mot den onde fyrst Voldemort. Boka er, som Harry Potter-lesere vil vite, «oversatt» fra gammelruner av Hermine selv.

Hummelsnurrs notater og tanker er lagt inn i teksten, med fotnoter av forfatter J.K. Rowling, som forklarer oss vanlige mennesker trollmann-sjargong og -historie. Boka er i tillegg vakkert utstyrt med illustrasjoner av forfatteren selv. Den er en samling folkeeventyr, angivelig fortalt for trollmannsbarn på sengekanten siden 1400-tallet. Bare én av historiene er gjengitt i en Potterbok tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer