Eventyr i rommet

Med en genmanipulert katt i hovedrollen introduserer Bringsværd science fiction for barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Kaptein Puma er en krysning mellom menneske og katt, skapt for å klare ekstreme forflytninger i tid og rom.

Reisekameraten Mini er en maskin, med både godt utviklet tenkeevne og følelser. Sammen reiser de i stjerneskipet «Rocambole», på jakt etter liv i andre solsystemer.

Fra sju år

Den drevne sciencefictionforfatteren Tor Åge Bringsværd har dykket i noe av sitt eget litterære utgangspunkt, og presenterer nå en barneserie med galaktisk operasjonsradius og mye teknologifantasering. Bringsværd demonstrerer igjen sans for hva som kan fenge.

Stort sett klarer han å kombinere det kompliserte med det enkle, slik at fortellingen lever for barn fra sju års alder.

I den første boka oppdager Kaptein Puma og Mini den gule planeten. Her møter de jungelfolkene Paparorokene og Kokowawaene, som ligger i strid med hverandre. I neste bok reiser de nordover til den kalde delen av planeten. Her råker de borti de forskremte abelsnaserne, som blir fullstendig dominert av den datamaskinen de selv har funnet opp.

Krig og fred

Bringsværd opererer stødig i de store dimensjonene samtidig som historien blir nær. Han har fått fram noen morsomme og personlige hovedfigurer, og de opplever spennende saker. Det er en god balanse mellom det eksotiske og det kjente. Det som skjer i bøkene, er også velegnet til å skape refleksjon om verdensrommet, om forholdet mellom mennesker og maskiner, om krig og fred, om fremmede kulturer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.