Eventyrblanding og stjernetåke

Under en glatt overflate er «Into the Woods» en lystig lek med livsprosjekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Alt var enklere før. Da hadde eventyrheltene ett oppdrag, én kongelig idealpartner og én fiende, som bare skulle nedkjempes slik at alle kunne leve videre i pastellfarget harmoni.

I «Into the Woods», en stjernetrengsel basert på musikalkomedien ved samme navn, er det tre lengtende fattigjenter og en fattiggutt, to prinser, en heks, en kjempe, en slem stemor, og en Johnny Depp som spiller en ulv som spiller Johnny Depp. Historien fletter sammen «Askepott», «Jack og Bønnestengelen», «Rapunzel» og «Rødhette», og halter rundt mellom glossy teaterkulisser hyllet inn i tørrisrøyk mens eventyrskikkelser i snøreliv og bluseermer deiser ut og inn og forteller hverandre om hvem som har dødd, stukket av, eller fått øynene stukket ut siden sist.

Symbolsk interessant

I det ytre er «Into the Woods» en knuffete kokkelimonke der altfor mange magiske gjenstander skal løse altfor mange prosjekter. På det symbolske planet, derimot, er det snakk om en psykologisk interessant lek med livsprosjekter som sådan. For hvorfor rømmer egentlig Askepott fra ballet? Og hvis du er en mann som prinsen, som trigges av at jenter stikker av, hva gjør du når hun blir din?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.