Eventyrblanding

«Frost» foregår i et nydelig, norskinspirert landskap, men historien hakker tenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: For hjertet er livet enkelt. I alle fall i en Disney-film. I alle fall frem til nå. Dersom du er en ung kvinne med unaturlig store øyne og en tendens til å bryte ut i sang når verden går deg for eller mot, er du skjebnebestemt å forelske deg i den første, bredskuldrede unge mann som krysser din sti.

Slik er det ikke i «Frost». Her er to unge kvinner og to unge menn, det er kjærlighet både ved første og andre blikk, og det er ikke sikkert den er konstant, eller hva den gir seg ut for å være.

Litt Folkemuseum Elsa og Anna er kongsdøtre i Arendell, et fjelldekket kongerike som er en slags krysning av Folkemuseet på Bygdøy og My Little Pony-dalen (det er en langt mer innbydende og eventyrlig blanding enn det kan høres ut). Elsa er tronarving, hun har også noen vage magiske evner hun ikke kan styre, og holdes derfor unna den ensomme og uforstående lillesøsteren fra ung alder.

Under kroningen forelsker Anna seg hodestups i en tilridende prins på velfrisert fjording, mens Anna ikke klarer å skjule annerledesheten og flykter. Lillesøsteren drar for å finne henne, og møter et valpeaktig reinsdyr, en snakkesalig snømann, og, du verden, en staut kar til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer