Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eventyret fortsetter

Spice Girls har solgt utrolige 36 millioner plater, og er Storbritannias mestselgende gruppe siden the Beatles. Nå finpusser jentene på sitt tredje album.

På lista over de ti rikeste popartistene i Storbritannia troner Victoria Beckham øverst, med en formue på svimlende 345 millioner kroner. Videre nedover lista kommer de tre andre jentene i Spice Girls, alle med formuer på rundt 300 millioner kroner. For bare fem år siden sleit de samme jentene med å få endene til å møtes. Hva i all verden var det som skjedde?

Enormt salg

Det har ikke manglet på dystre spådommer. Helt siden starten har ryktene om oppløsning fulgt i kjølvannet av suksessen. Men Victoria, Mel C, Mel B og Emma har gang på gang punktert alle dommedagsprofetiene og fløyet inn på hitlistene igjen. Nå er deres tredje album snart i boks.

- Vi har to uker igjen i studio, og vi holder på å lage en video. Så er alt klappet og klart for utgivelse i november, sier Melanie Chisholm (Mel C) til Reuters denne uka.

Debutalbumet «Spice» (1996) er det mestselgende albumet på hele nittitallet, mens oppfølgeren «Spiceworld» kommer på en tredjeplass, så vidt slått av Elton Johns soundtrack til «Løvenes konge».

Variert

Eventyret startet med en annonse i The Stage i april 1994, hvor Bob og Chris Herbert, far og sønn, søkte etter jenter til et nytt band. 600 jenter meldte seg til prøvesynging, og fem jenter ble plukket ut med sex appeal som fremste kriterium. Geri Halliwell, Melanie Chisholm, Melanie Brown, Victoria Adams og Michelle Stevenson. Sistnevnte forlot gruppa etter fem måneder og ble erstattet med Emma Bunton. Planen bak var å lage ei jentegruppe med fem forskjellige typer jenter, noe for enhver smak. Slik oppsto også navnet Spice Girls; krydderjentene.

Etter ni måneder med sangtrening kunne jentene synge så pass at de kunne opptre for publikum.

Girl Power

Et velsmurt markedsføringsapparat og glimrende timing har ført jentene inn på toppen av formuelister og hitlister verden over. Men det har også vist seg at jentene er mer utholdende og pågående enn noen hadde kunnet forutsi. Selv om Geri Halliwell forlot resten av gjengen under oslobesøket i 1998, har de fire gjenværende jentene fortsatt å kjempe for Girl Power og suksess. Med hell.

SPICESUKSESS(!/?): Spice Girls er klar med sitt tredje album og det forventes at de skal gjenta suksessen fra 90-tallet. Fra venstre: Victoria, Mel B, Emma og Mel C.
WHEN WE WERE FIVE: Slik så krydderjentene ut i 1997. Ett år senere valgte Geri Halliwell å hoppe av.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media