Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eventyrlig billettsalg

Vil du ha billetter til verdenspremieren på «Ringenes Herre» 19. desember? Glem det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 08.00 mandag åpnet billettsalget til «Ringenes Herre». En knapp time senere var alle billettene til verdenspremieredagen 19. desember revet vekk.

Cirka 120 billetter er tatt ut til bruk i konkurranser i regi Oslo Kinematografer, og et visst antall er holdt av til konglige, kjendiser og presse. Så tilhører du ikke én av nevnte kategorier og fremdeles mangler billetter til første dag, må du belage deg på å vente. Folk kryper til og med ut av sine varme dyner og inn i en mørk kinosal klokka 09 onsdag morgen for å få litt magi i hverdagen.

- Jeg antar at vi i løpet av mandagen når 10.000 solgte billetter, sa en utslitt men glad markedssjef Tore Gutu ved Oslo Kinematografer da Dagbladet.no snakket med ham mandag kveld.

Billettsalget har ikke forløpt uten problemer. Klokka 12 mandag formiddag åpnet salget på internett, og det tok ikke lang tid før serveren knelte på grunn av all pågangen. Mandag kveld var serveren igjen oppe, men kunne tilby langt færre billetter.

De mest ivrige rigget seg til med sofa, salongbord, telt og andre nødvendige effekter foran Oslo Colusseum for fem døgn siden. Siden har teltrekka bare vokst. De siste dagene har man kunnet observere fektende riddere og alver i flagrende gevanter i gatene på Majorstua. Natt til mandag sank temperaturen under null.

- I natt lå det nok 300 i kø, forteller Gutu. Men da vi åpnet i morges var det nok nærmere 700 som ventet på billett, forteller Gutu, som er mektig imponert over folks innsats og iver.

Også i Danmark har interessen rundt storfilmen vært enorm. I løpet av første døgn var det solgt til sammen 45.000 billetter til de første forestillingene.

«Ringenes Herre» vises fra 19-23 på Colosseum, Eldorado, Klingenberg, og Soria Moria. Gimle setter dessuten opp Ralph Bakshis originalversjon fra 1979.

«Ringenes Herre» er skrevet av J.R.R Tolkien, og er verdens mest solgte roman. Filmen er innspilt på New Zealand, og regissør er Peter Jackson, mest kjent for «grøsserfilmer» som «Bad Taste» og «Braindead». Kjente skuespillere som Elijah Wood, Cate Blanchett, Liv Tyler og Viggo Mortensen har stått i kø for å ikle seg roller som hobitter, alver, trollmenn og monstre. Musikken står blant andre irske Enya for.

[email protected]

ALV:Liv Tyler spiller alven Arwen AftenstjerneFoto:SCANPIX
Hele Norges coronakart