Anmeldelse Film «Mysteriet Herr Link»

Eventyrlig familiefilm

«Mysteriet Herr Link» er både frisk og gammeldags.

Trailer: «Mysteriet Herr Link» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Det var en viss type barnebøker fra gamle dager som jeg fremdeles husker med fryd: De som handlet om en uforstyrrelig brite, gjerne en lord av noe slag, som også var vitenskapsmann eller eventyrer og som slo seg gjennom jungel og villmark i eksotiske strøk, i khaki og tropehjelm, for å fullføre et viktig oppdrag.

Ofte er det først i voksen alder den henrykte leseren klarer å sette disse fortellingene i sammenheng med det ikke helt uklanderlige fenomenet som var det britiske imperiet.

Animasjonsfilmen «Mysteriet Herr Link» er en kvist på det samme kulturelle treet, men også en mild korreks. Og så er den også oppfinnsom og boblende morsom.

Nytt eventyr

Sir Lionel Frost er en entusiastisk og smått narsissistisk utforsker i tweed, med en drøm om å bli medlem av «Selskapet for Eventyrere, Oppdagere og Store Menn»; der resignerte tjenere dukker når de fornemme medlemmene begynner å svinge rundt med børsa og gjenfortelle bedriftene sine.

Frost drar ut for å bevise at den nordamerikanske sasquatchen, en slags kjempeape, faktisk finnes. Det viser seg at sasquatchen ikke bare finnes, men er en høflig skapning som selv har et oppdrag til Frost. Snart har eventyret endret formål

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer