Filmanmeldelse: «Mrs. Harris Goes to Paris»

Eventyrlige klisjeer

Noen filmer vil være så feelgood at det renner vaniljesaus ut av lerretet.

SE TRAILER: Hushjelpen Ada Harris drar til Paris, forelsker seg i Christian Diors kolleksjoner, og bestemmer seg for kapre et stykke haute couture. Video: Ada Films Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Nok en gang er det filmskapere som ønsker å lage en dramakomedie som skal ta over feelgoodtronen etter «Fire bryllup og en gravferd», «Notting Hill» og «Love Actually». Her gjøres det ved å bake ei diger bløtkake, fylt med så mye krem, vanilje og andre søtsaker at det nesten blir helt uspiselig.

«Mrs. Harris Goes to Paris»

Komedie / drama

Regi: Anthony Fabian
Skuespillere: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Jason Isaacs, Anna Chancellor, Christian McKay, Rose Williams, Alba Baptista
Premieredato: 21. oktober 2022
Aldersgrense: Tillatt for alle

«Alt for mye av det gode blir ofte alt for mye av det gode»
Se alle anmeldelser

«Mrs. Harris Goes To Paris» er et slikt konditorprosjekt, forresten er det tredje gangen at boka, «Mrs. Arris Goes to Paris», skrevet av Paul Callico, er filmatisert.

Filmens manus er bearbeidet og omarbeidet ved regissør Anthony Fabian sammen med Carroll Cartwright.

Her kan det virke som om de to har bestemt seg for aldri å la seg redigere eller kutte vekk «some darlings». Snarer tvert imot, mer darlings, plenty darling!

Og, vil du vasse i forutsigbarhet og eventyrlige klisjeer satt til en dramakomedie, ja, bruk din tid på dette. Du kommer garantert til å gjespe, sømløst.

Drømmetid

Filmen er satt til London tidlig 1950-tall, samfunnet skulle bygges opp igjen etter krigen. Livet er tøft, men det er håp og det er lov å drømme litt igjen.

Her møter vi ei britisk hushjelp som bærer på en tristesse. Mannen hennes har ikke kommet hjem etter verdenskrigen. Enka Ada er ei skikkelig arbeiderklassedame som jobber for overklassen.

Ada er snill og kvikk, hun er flink, hun har replikkene på sin side, og en dag ser hun en fortryllende kjole. Hun vil ha en slik drøm av et skreddersydd plagg, signert den store franske moteskaperen, Christian Dior.

Men, Ada har ikke 500 pund. Hva skal hun gjøre? Jo, hun tipper. Hun sparer. Hun sliter. Hun taper.

GOD TUR TIL PARIS. «Mrs. Harris Goes to Paris” handler mest om drømmen om den store og vakre kjolen hos Dior, og vi liker drømmefilmer, men denne er så klisjefylt og forutsigbar og så lite morsom at det blir bare irriterende tidtrøyte, mener vår anmelder. Foto: Ada Films
GOD TUR TIL PARIS. «Mrs. Harris Goes to Paris” handler mest om drømmen om den store og vakre kjolen hos Dior, og vi liker drømmefilmer, men denne er så klisjefylt og forutsigbar og så lite morsom at det blir bare irriterende tidtrøyte, mener vår anmelder. Foto: Ada Films Vis mer

Opptur hos Dior

Ada Harris (spilt av Lesley Manville) vet ikke om hun noensinne får kommet seg til Paris, og til motehuset i Avenue Montaigne, men så får hun hun ektemannens utestående krigspensjon.

Arbeiderklassens dronning er nærmere å sikre seg et silkestykke haute couture.

Og, nettopp besøket hos Dior er det eneste virkelig fine med filmen, ved at vi får flere gjensyn med klassisk Dior, tidløs eleganse.

Resten er haute coutorture .

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer