Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eventyrlige popambisjoner

Jaga-gitarist solodebuterer.

||| ALBUM: Harald Frøland spilte gitar i Jaga Jazzist fram til 2005, men har de siste åra komponert noen riktig fine og ambisiøse poplåter under Black Feather-navnet.

De er eventyrlig instrumentert (masse gitar, trombone, fløyter etc.) og ikke redde for å berøre både det mørke og det melodiøse. Det er vanskelig å komme på noen som gjør noe tilsvarende her hjemme akkurat nå.

Kanskje er amerikanske The Twilight Singers, eller et Sebadoh i orkestrert utgave, de riktigste referansene.

Høydepunktet «If You Can't Feel YR Heart» parafraserer den amerikanske nasjonalsangen og Broder Daniel på samme tid: en rastløs og vemodig rockelåt som aldri glir over i det sentimentale.

«Silhouette»

Black Feather

4 1 6
Plateselskap:

Other Electricities/Diger

Se alle anmeldelser

Likevel mangler det en dose selvsikkerhet i Frølands stemme — den noe beskjedne vokalen skjuler liksom melodiene — før hans rike popkomposisjoner får vist fram sitt fulle potensial.

Eventyrlige popambisjoner
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling