Evig ungdom

Sonic Youth er et av de mest innflytelsesrike bandene i moderne musikkhistorie. Etter 23 år synes frontkvinne Kim Gordon at de er et bedre band enn noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): -  Egentlig er det ikke noe stor forskjell mellom «Sonic Nurse» og de andre albumene vi har gitt ut.

Vokalist, bassist og gitarist Kim Gordon (51) snøfter litt av spørsmålet.

-  Vi har spilt inn skiva i et annet studio, og det er det. På den annen side har vi mer kompliserte låtstrukturer nå enn det vi hadde før. Vi har blitt et mye bedre band.

DAGBLADET ER PÅ BESØK

i Sonic Youths øvingslokale og innspillingsstudio i New York. Kim Gordon sitter på en nedslitt sofa. På den andre siden av rommet står et massivt miksebord. Gitarene henger på rekke og rad nedover gangen, og noen har tapet et cd-cover av Serge Gainsbourgs «Histoire de Melody Nelson» opp på veggen. Resten av Sonic Youth - gitaristene Thurston Moore og Lee Ranaldo, pluss trommeslager Steve Shelley - tasser rundt i gangene.

-  Når man først begynner å spille musikk, har man en masse rå energi. Det at du ikke helt vet hva du gjør, er noe av det som appellerer mest til folk. Seinere blir det vanskeligere å reprodusere denne energien, men vi har kompensert ved å bli flinkere til å spille på instrumentene våre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer