KOMMENTARER

Evig uoppmerksom

Hvem er den største fienden i kampen mot manglende tilstedeværelse og åndssløv tidsbruk? Ta en selfie i speilet og se selv, skriver Geir Ramnefjell.

REELL LIDELSE: Forskningen har for lengst vist at internettavhengighet er en reell, og ikke innbilt lidelse. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
REELL LIDELSE: Forskningen har for lengst vist at internettavhengighet er en reell, og ikke innbilt lidelse. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Programlederen på Dagsnytt 18 var i ferd med å gå tom for ammunisjon. Hun hadde nettopp forsøkt å grille Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, be om en forklaring på hvorfor mobilprisene er så mye høyere i Norge enn i vårt naboland, Danmark. Det skal jo liksom være lett å ta Baksaas på dette, men det er kanskje ikke uten grunn at han er en av landets høyest gasjerte ledere. For Baksaas var forberedt, væpnet til tennene med gode motargumenter: Danmark er lite og flatt. Forbrukerlovgivningen er annerledes. Det er et annet kostnadsnivå, og bruken av mobiltjenester er større i Norge.

Dette ble vanskelig, så programlederen spilte sitt siste kort. Av mer moralsk karakter:

«Men hva med at vi bruker så mye av vår tid med mobiltelefonene, synes du dét er greit da?»

Baksaas hadde dessverre et godt svar på det også:

«Det er en debatt vi får ta i samfunnet. Jeg synes det er en viktig problemstilling som har mye for seg. For det er jo ikke noe hyggelig hvis alle fire i familien sitter med nesa i en mobiltelefon og undersøker hva som foregår der, i stedet for i rommet for øvrig. Det tror jeg vi alle føler litt på, min familie inkludert.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer