Evigunge herr Taube

Sven-Bertil Taube er pensjonist og småbarnspappa. Nå gir han ut en samleplate med sine tolkninger av den legendariske farens viser.

- Ha! Det kan anbefales å bli pappa når du er pensjonert, så vent ikke på barnebarna. Lag dem sjøl, sier Sven-Bertil Taube (65) - og så ler han, Skandinavias mest ettertraktede ungkar på 70-tallet.

Kjent Taube-stil

- Det er bra både fysisk og intellektuelt. Du beholder nysgjerrigheten når du må holde koken med en aktiv femåring, fortsetter Taube, som i går lanserte sin samleplate på Oslofjorden og spilte og sang et knippe av sin fars miniatyrdrama og kjærlighets- og naturlyrikk på idylliske Dyna fyr.

Selvsagt så stilfull som bare en Taube kan gjøre det: i mørk blazer, gullmansjettknapper og med nåla til spesialdivisjonen av Det Kongelige Svenske seilselskapet godt synlig på kragen.

- Jeg blir aldri lei av min fars låter, men jeg kan bli lei av å høre meg selv synge, sier Taube, som har tolket sin fars viser på bare fire av sine totalt 40 album.

Filmen frister mest

I dag jobber han først og fremst med film og teater, og allerede i dag er han i en foreløpig hemmelig rolle i en krimserie som spilles inn i Stockholm.

- Jeg har mange kunstneriske roller, og det gjør livet mitt interessant. Det ene inspirerer det andre, sier Taube, som røper at nye, store filmplaner ligger klare til høsten.

- Men før det må jeg gi ut en plate med eget materiale. Å du, jeg har så mange prosjekter. Nå fikk jeg nesten dårlig samvittighet.

MARITIM LYKKE: Sven-Bertil Taube har liten tid til å seile. Sånn er det å være småbarnspappa - i en alder av 65 år. I går ettermiddag kom han seg i det minste en tur på Oslofjorden.