Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Evil Empire

Det er voldsomme krefter som settes i sving når Rage Against The Machine nå følger opp den oppsiktsvekkende rasende debutplata med et nytt saftig adrenalinspark. Og det er ikke bare på den umiddelbare overflaten at kreftene på «Evil Empire» river tak i lytteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Los Angeles-bandet slynger ut sitt radikale og antiautoritære budskap i overskriftsform, men grunnlaget for meningene er hentet fra og mellom linjene av liten skrift nedenfor ingressene.

På «Evil Empire» blir filosofiene til Jean-Paul Sartre, Black Panthers og generell konfliktdrøfting overført til en funky og knallhard asfaltkultur. De amerikanske høyreorienterte og kapitalstyrte politikerkreftene blir videre slaktet i samme åndedrag som imperialistenes ruinering av de indianske samfunnene, slavehandelen og holocaust. Og likevel flagrer ikke bandet med tillest visdom, men inntar en nærmest partisk opplysende rolle.

Musikalsk er de sammenfallende hardere, mer underliggende røffe og nærmest apokalyptiske i framdriften. Med andre ord et brennaktuelt og sviende dokument over den amerikanske samtidsstrukturen, og en knallbra heavyrelatert nyskapning av en skive i tillegg!

Hele Norges coronakart