Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Evita

Mye tyder på at Madonna får sitt lenge etterlengtede filmgjennombrudd i Alan Parkers «Evita»-epos. Soundtracket, derimot, ligger an til å bli en støvsamler av dimensjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke har jeg telling på hvor mange skiver Madonna har gjort, men jeg kan slå fast følgende: 1. Dama har laget en rekke bra plater. 2. «Evita» er ikke en av dem.

Nå har det seg slik at «Evita» ikke er en vanlig Madonna-skive, all den tid Andrew Lloyd Webber har laget musikken og folk som Jimmy Nail og Antonio Banderas låner mikrofonen en rekke ganger. Men dette er likefullt Madonnas show.

Som plate er «Evita» tidvis en fryktelig opplevelse. Vi får oppstykkede og ustrukturerte musikallåter med en handlingsbærende misjon i filmen. Isolert sett låter det utrolig haltende. De eneste unntakene jeg kan finne er «Don't Cry For Me Argentina» og «You Must Love Me». Mer naken og skjør kan vi ikke huske å ha hørt Madonna noen gang før. «Don't Cry ...» blir trolig en kjempehit og en lommetørkleframkaller uten sidestykke når filmen får verdenspremiere i desember.

For øvrig ber jeg om at denne plata ikke er et omen for hva slags skiver Madonna kommer til å lage i framtida.

Hele Norges coronakart