Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Exit julemusikantene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FRELSESARMEEN: Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim har bestemt at avisen ikke lenger skal samarbeide med Frelsesarmeen i tida før jul. Tiltaket «Julemusikantene» har vært et populært innslag i førjuls-Oslo i 10 år, og har skaffet Frelsesarmeen penger og Dagbladet goodwill. Anne Aasheim begrunner avslutningen av samarbeidet prinsipielt. Det blir galt for en «raus og frisinnet» avis som Dagbladet å ha «så tette bånd» til en bestemt organisasjon, som hun sier. Som forklaring er dette i beste fall hjelpeløst. Ingen nekter vel Dagbladet å ha enten andre eller tilsvarende ordninger med andre humanitære organisasjoner, om de skulle ønske det.

FRA DAGBLADETS SIDE blir det også forsikret at julemusikantene skal «komme tilbake». Hvilken form skal det eventuelt skje i? Egertorget i Oslo, der disse konsertene har foregått, er verken Dagbladets eller «julemusikantenes» arena i førjulsdagene. Det er Frelsesarmeens arena. En av de mest synlige jule-grytene i Oslo er plassert her, sammen med en klescontainer fra Fretex. Det vil mildest talt være oppsiktsvekkende - og ikke så lite klossete - om jule-musikantene skulle stille opp her for å støtte noen andre enn Frelsesarmeen. Da det stormet rundt Frelsesarmeen i forbindelse med en personalsak i fjor, erklærte Dagbladet at de var uenige med Arméen i sak, men valgte å fokusere på det de mente var positivt med denne bevegelsen. Det var en «raus og frisinnet» holdning, Anne Aasheim - til forskjell fra en beslutning som sant og si virker som et knefall for et stadig sterkere krav om å være «politisk korrekt» også i saker som har med tro og livssyn å gjøre.