Expert jakter flere «Halo 3»-spill

Lekkasjen kan få konsekvenser.

(Dagbladet.no): I helgen solgte Expert-butikker i Oslo og Stavanger flere eksemplarer av storspillet «Halo 3», som ikke skulle komme i ordinært salg før 26. september, melder Itavisen.

Nyheten om lekkasjen har gått verden over, og både Microsoft i Norge og Expert har jobbet knallhardt med å begrense skadene den siste tiden.

- Vi jobber på full spreng med å få 100 prosent kontroll. Vi vet at flere eksemplarer har blitt solgt enn disse to, og jobber på spreng med å få tak i disse, sier markedssjef Trond Bentestuen i Expert til Dagbladet.no.

- Får konsekvenser

Expert har også innledet interne undersøkelser i et forsøk på å finne ut hva som har skjedd.

- Har dere gode nok rutiner i forhold til sperrefrister?

- På bakgrunn av denne saken kan man kanskje konkludere med at vi ikke har det, men vi er en butikkjede med 2500 ansatte. Det er klart at det kan skje menneskelig svikt, sier Bentestuen.

- Hva hvis det viser seg at dette er skjedd med overlegg - vil de ansatte da få sparken?

JAKTER SPILL: Expert håper å få kontroll over situasjonen etter at flere eksemplarer av «Halo 3» kom på avveie i helgen. Foto: SCANPIX/AP
JAKTER SPILL: Expert håper å få kontroll over situasjonen etter at flere eksemplarer av «Halo 3» kom på avveie i helgen. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

- Da vil det få konsekvenser for den enkelte, sier markedssjefen.

- Kjempeglipp

«Halo 3»-lekkasjen har naturlig nok blitt tatt dårlig imot av Microsoft. Spillets innhold diskuteres nå på nettet og det er lagt ut klipp fra slutten på YouTube. Det har også blitt piratkopiert, men det er tvilsomt om originalspillet kom fra Norge.

Flere har sendt bildebevis av seg selv med spillet, som publiseres på blogger.

Jan Kristensen, spillsjef hos Microsoft Norge, vil ikke si om lekkasjen får noen konsekvenser for forholdet mellom Microsoft og Expert.

- Det har skjedd en kjempeglipp som ikke har vært tilsiktet. Det viktigste nå er å gjøre skadebegrensninger, sier Kristensen til VG Nett.

Fikk spill tilbake

Også Bentestuen i Expert sier det er for tidlig å si noe om saken vil få konsekvenser for dem.

- Det får vi ta seinere. Når det er sagt spratt jo ikke Microsoft champagnen da de fant ut hva som hadde skjedd, men det gjorde ikke vi heller. Dette er uheldig og sterkt beklagelig.

To av spillene som er solgt ble lagt ut for salg på Finn, men er allerede kjøpt tilbake av Microsoft og Expert.

Det ene spillet byttet Microsoft til seg mot at vedkommende skulle få en «Legendary Edition»-utgave av «Halo 3». Dette inneholder blant annet en replika av hjelmen til spillets hovedperson, Master Chief, skriver VG Nett.