Expressen beklager Persbrandt-artikkel

Var aldri alkoholforgiftet.

(Dagbladet.no): I forrige uke skrev den svenske avisa Expressen at den kjente skuespilleren Mikael Persbrandt (42) var innlagt for behandling av akutt alkoholforgiftning.

Flere aviser omtalte saken på bakgrunn av oppslaget til den svenske avisa.

Nå beklager Expressen. Samtidig vedgår de at opplysningene de baserte artikkelen på var feil.

Dårlig håndverk

- Nei, Mikael Persbrandt var ikke akutt alkoholforgiftet og på behandlingshjem, skriver sjefsredaktør Otto Sjöberg.

Han oppgir dårlig journalistisk håndverk som grunn til at artikkelen ble publisert, til tross for at opplysningene viste seg å være gale.

- Opplysningene vi fikk var feil, vår kildekontroll for dårlig. Våre publiseringsrutiner ble ikke fulgt, heter det i beklagelsen.

Men Expressen presiserer at de ikke at de hadde til hensikt å bevisst bløffe om Persbrandt.

FÅR BEKLAGELSE: Mikael Persbrandt og hans advokat vurderte rettslige skritt mot Expressen, etter en artikkel der det ble hevdet at han var alkoholforgiftet. ARKIVFOTO: AGNETE BRUN
FÅR BEKLAGELSE: Mikael Persbrandt og hans advokat vurderte rettslige skritt mot Expressen, etter en artikkel der det ble hevdet at han var alkoholforgiftet. ARKIVFOTO: AGNETE BRUN Vis mer

- Noe motiv for å lyve har vi selvsagt ikke. Heller ikke for å skade Mikael Persbrandt. Vi forstår hans raseri.

- Taklet ikke presset

I artikkelen til Expressen het det at Persbrandt ikke taklet omstendighetene rundt hans kjæreste Sanna Lundell og deres kommende barn. Expressens kilde var en av Persbrandts skuespillerkolleger.

Men senere på dagen publiserte Persbrandts advokat et innlegg på skuespilleren hjemmesider. Der hevdet han at hele historien var løgn.

«I egenskap av å representere Mikael Persbrandt må jeg i anledning dagens publiserte artikkel i avisa Expressen anføre følgende:

Opplysningen i artikkelen om at Mikael Persbrandt er «akutt alkoholforgiftet - innlagt på klinikk» er en fabrikkert løgn. Dette gjelder også for flertallet av påstandene i artikkelen», skrev advokat Per Liljekvist.