EyeToy får konkurranse

Nå kommer det nemlig kamera til Xbox og GameCube også.

Diskuter spill

EyeToy, det lille USB-kameraet du kan koble til PlayStation 2, har gått sin seiersgang verden rundt etter at det ble introdusert på markedet i fjor. Med det kan du stå foran TV-en, og se deg selv på skjermen - mens du er en del av spillet.

Ser hverandre

Nå har imidlertid Microsoft i Japan vist fram de første bildene av en ny pakke kalt Xbox Video Chat, som vil gjøre det mulig for Xbox-eiere å snakke med hverandre over Xbox Live, mens man ser hverandre på TV-skjermen.

Det vil også være mulig å se hverandre i noen spill, men det er forløpig usikkert om du kan være en del av spillet, slik EyeToy tillater.

Mystisk kamera

Også Nintendo føler at de ikke kan være uten et kamera til sin GameCube. De har ennå ikke offisielt gått ut med konkrete planer for et kamera til konsollen, men det er lekket ut noen japanske tegninger, som tydelig viser et kamera koblet opp mot en GameCube. Det mulige vidunderet er foreløpig kalt «Manebito», men vi vet ikke noe om hvordan det vil se ut eller hva det vil kunne gjøre - men det er temmelig sikkert at det vil innebære endel interaktivitet, siden GameCube ikke har satset nevneverdig på online-støtte.

Xbox Video Chat lanseres i Japan senere i år, og vil komme til Europa etterhvert. Når vi vil få se Manebito, gjenstår å se ... Diskuter spill

<B>HELE PAKKA:</B> Dette er etterhvert hva Microsoft mener du bør ha for å få fullt utbytte av din Xbox.
<B>MYSTISK:</B> Det eksisterer ingen bilder av GameCube-kameraet, kalt «Manebito». Men som man kan se av de japanske tegnene her, har vi med et kamera å gjøre ...
<B>STOREBROR SER DEG:</B> Her er kameraet til Xbox, sett fra flere kanter.