Paul Bocuse er død

Eyvind Hellstrøm: - Bocuse var som en far for meg

Norske kokker minnes Paul Bocuse som en sjenerøs og varm mann, og en inspirator for kokkekunsten.

GODT FORHOLD: Eyvind Hellstrøm og Paul Bocuse hadde et nært forhold. Da Hellstrøm ble ridder av den franske æreslegionen, inviterte han sin gode venn og mentor Paul Bocuse til å komme til Norge for å overrekke den æresfulle prisen. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
GODT FORHOLD: Eyvind Hellstrøm og Paul Bocuse hadde et nært forhold. Da Hellstrøm ble ridder av den franske æreslegionen, inviterte han sin gode venn og mentor Paul Bocuse til å komme til Norge for å overrekke den æresfulle prisen. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av verdens fremste kokker og mannen bak den verdenskjente kokkekonkurransen Bocuse d'Or er død.

- For meg så var han både som en sprituell far, en stor inspirator og en god venn gjennom mange, mange år, sier Eyvind Hellstrøm til Dagbladet.

- Jeg har kjent ham halve livet mitt, og har ufattelig mange ganger vært i Lyon, hvor han drev sin katedral av en restaurant, sier Hellstrøm.

- En stor mann

Det var Frankrikes innenriksminister Gerard Collomb som bekreftet nyheten på Twitter i dag.

- Paul Bocuse er død, kokkekunsten er i sorg. Monsieur Paul var Frankrike. Enkelthet og sjenerøsitet. Perfeksjonisme og kunsten å leve. Gastronomiens pave har forlatt oss, skriver Collomb.

Paul Bocuse ble 91 år gammel.​ Bocuse er regnet som en av de fremste kokkene i vår tid.

​Hellstrøm, som i sin tid drev den norske gourmetrestauranten Bagatelle, forteller at de to har vært gode venner og har hatt et nært forhold gjennom mange år.

- Det er vanskelig å skjønne hvordan en kokk kan bli så stor. Han er ikke stor bare i Frankrike, men også internasjonalt. Alle som betyr noe i det gastronomiske miljøet i dag, har på en eller annen måte vært innom ham, fysisk eller mentalt, sier Hellstrøm, og legger til:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer