(Dagbladet): En av verdens fremste kokker og mannen bak den verdenskjente kokkekonkurransen Bocuse d'Or er død.
- For meg så var han både som en sprituell far, en stor inspirator og en god venn gjennom mange, mange år, sier Eyvind Hellstrøm til Dagbladet.
- Jeg har kjent ham halve livet mitt, og har ufattelig mange ganger vært i Lyon, hvor han drev sin katedral av en restaurant, sier Hellstrøm.
- En stor mann
Det var Frankrikes innenriksminister Gerard Collomb som bekreftet nyheten på Twitter i dag.
- Paul Bocuse er død, kokkekunsten er i sorg. Monsieur Paul var Frankrike. Enkelthet og sjenerøsitet. Perfeksjonisme og kunsten å leve. Gastronomiens pave har forlatt oss, skriver Collomb.
Paul Bocuse ble 91 år gammel. Bocuse er regnet som en av de fremste kokkene i vår tid.
Hellstrøm, som i sin tid drev den norske gourmetrestauranten Bagatelle, forteller at de to har vært gode venner og har hatt et nært forhold gjennom mange år.
- Det er vanskelig å skjønne hvordan en kokk kan bli så stor. Han er ikke stor bare i Frankrike, men også internasjonalt. Alle som betyr noe i det gastronomiske miljøet i dag, har på en eller annen måte vært innom ham, fysisk eller mentalt, sier Hellstrøm, og legger til:
Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer
Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger