Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Få «Big Brother» inn i skolen

BERGEN (Dagbladet): «Big Brother»-produsent Lasse Hallberg mener det omstridte realityprogrammet bør bli en del av undervisningen i grunnskolen. - Det ville være oppbyggende, sier Hallberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Realitykjendisene oppfører seg slik alle andre gjør, og blir rollemodeller på godt og vondt. «Big Brother» er i så måte et fantastisk redskap til å sette seg ned sammen med barna og snakke om hva som er bra, og hva som ikke er det, mener produsenten.

Under mediekonferansen «Barnas nye lekeplass» i Bergen fikk svensken nok en gang så ørene flagret. I tillegg til å bli beskyldt for bare å være opptatt av penger, gjorde representanter for foreldre og lærere svensken til representant for det vonde i barns oppvekst.

- Det er skremmende hvor store skylapper mange har. Når kritikere skriker og gjør «Big Brother» til noe farlig, så blir det nettopp det. I stedet burde man sette seg ned og se programmer som dette med barna og komme i dialog, sier Hallberg til Dagbladet.

Produsenten forstår kritikken mot mange av «drittsekk»-programmene og deres konsept. Men det gjelder ikke «Big Brother». Hallberg skulle gjerne sett at Ramsy, Lars Joakim og resten av gjengen ble en del av undervisningen i grunnskolen.

- Da kan man komme i dialog med barna om både gode og dårlige sider, og slik heller bruke programmet til noe konstruktivt, sier Hallberg.

Arkivfoto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!