«Debatten»:

- Få dritten ut i offentligheten

Debattveteranene Arill Riise og Oddvar Stenstrøm roser NRKs «Debatten» og Fredrik Solvang etter sendingen med Svein Østvik og «Lothepus».

SVARER PÅ KRITIKKEN: Svein Østvik, også kjent som «Charter-Svein», var med på debatten for å svare på kritikken mot hans corona-utsagn. 27. april 2021. VIDEO: Edward Stenlund REPORTER: Henriette Eilertsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg gir full støtte til «Debatten», sier TV 2-profil Arill Riise, som blant annet har vært nyhetsanker i «Dagsrevyen» og ledet debattprogrammet «Landstinget» hos sin nåværende arbeidsgiver. Han mener at å invitere maskebrenner og «Charterfeber»-kjendis Svein Østvik inn i diskusjonen var «et helt riktig grep».

Onsdag gikk Debatten-programleder Fredrik Solvang ut og forsvarte tirsdagens sending, hvor Østvik blant annet møtte Leif Einar «Lothepus» Lothe til diskusjon om myndighetenes coronahåndtering, som Østvik mener er kritikkverdig.

Nordmenns coronaskepsis var tema for sendingen. Østvik har vært i hardt vær siden han 10. april deltok i en demonstrasjon mot coronatiltak utenfor Stortinget, hvor han blant annet har brent munnbind i protest, og uttrykte i sendingen misnøye, blant annet med PCR-testene som brukes for å oppdage coronaviruset i Norge.

Ville engasjere

I sosiale medier var det mange som stilte spørsmål ved hvorfor det nettopp var to realitykjendiser som ble valgt ut til å debattere dette temaet.

- Jeg føler konseptet med dørgende kjedelige akademikere i forutsigbare ordskifter på TV allerede er utprøvd. Den nåværende «Debatten»-redaksjonen har ingen slike fordommer, men gjør en grundig journalistisk og redaksjonell jobb, sa Solvang til Dagbladet i går, og la til at målet er å «engasjere folk» med programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer