«Maniac»

Få fikk med seg denne norske serien. Nå kommer Netflix med stjernespekkede versjon

TV-ekspert mener det kommer til å bli lett å forbedre den norske serien.

BLIR NETFLIX-SERIE: Espen Lervaags «Maniac» kommer snart i ny Hollywood-drakt. Her er traileren fra 2015. Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med Emma Stone og Jonah Hill i rollene og «True Detective»-regissør Cary Fukunaga bak rattet, blir det storserie fra Netflix basert på norske «Maniac».

Komiker Espen Lervaag skrev sammen med Håkon Bast Mossige manus til serien, og begge hadde roller i den norske versjonen, som gikk på TV 2 høsten 2015. Kanalen endret sendetida til «Maniac» flere ganger, og seertallet endte på stusslige 80.000 per episode.

Såkalte «remakes» blir sjeldent lagd bare fordi man tror en ny versjon kan bli bedre enn originalen, mener Steve Greene i IndieWire. Men Netflix-versjonen av «Maniac» kan bli unntaket som bekrefter regelen, tror han.

- Det er rom for forbedringer etter den norske originalserien, skriver Greene.

Det er knyttet store forventninger til serien, og på tross av at Netflix ikke har offentliggjort budsjett, mener Greene at store navn både på skuespiller- og crew-siden garanterer at Netflix' budsjett er større enn originalseriens.

- Skal mye til for å måle seg

I den norske versjonen følger vi hovedpersonen «Espen» og det overdådige fantasilivet han lever sammen med liksomvennen «Håkon». Tilværelsen inne i Espens hodet er full av action, heltehistorier, kvinner og rikdom, men egentlig er han sperret inne på psykiatrisk avdeling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer