GÅR LENGER ENN DE FLESTE: Eks-Nine Inch Nails-trommeslager Josh Freese går langt for å tjene penger på sin nye plate. Svært langt. Foto: JessicaSarahS under en Creative Commons-lisens.
GÅR LENGER ENN DE FLESTE: Eks-Nine Inch Nails-trommeslager Josh Freese går langt for å tjene penger på sin nye plate. Svært langt. Foto: JessicaSarahS under en Creative Commons-lisens.Vis mer

Få fotmassasje og fleinsopp av kjent rocketrommis

Platepromotering til nye høyder.

(Dagbladet.no) I disse nett- og pirattider kreves kreativ kommersiell nytenking fra artister som vil knytte lojalitetsbånd til fansen og nå ut til flest mulig betalende kunder. Band som Nine Inch Nails og Radiohead har tidligere satt sammen kreative pakkeløsninger i flere prisklasser for kunder som kjøper musikken deres på nettet, med ulike kombinasjoner av nedlasting, cd, vinyl og eksklusive bokser for samlere.

Men ingen kommer i nærheten av tilbudet fra tidligere Nine Inch Nails-trommeslager Josh Freese.

OC Registers Soundcheck rapporterer at Freese har satt sammen en pakke med en lang rekke moduler. Den billigste (7 dollar) gir deg en nedlasting av hans siste album, Since 1972, og to videoer.

 Den dyreste (75.000 dollar, selges kun én gang) gir deg følgende:

* Signert CD/DVD og digital nedlasting.
* T-skjorte.
* Noen dager på turné med Josh.
* Josh skriver, spiller inn og gir ut en femspors EP basert på deg og ditt liv.
* Du kan ta med deg ett av trommesettene hans hjem (bare ett, men du velger hvilket).
* Spise fleinsopp og cruise Hollywood i Lamborghinien til Danny fra Tool (DB.no understreker at fleinsopp inneholder psykoaktive stoffer og klassifiseres som narkotika).
* Josh blir med i bandet ditt en måned, spiller konserter, spiller inn låter, fester, står i med groupier osv.
* Hvis du ikke har et band, er Josh din personlige assistent i en måned (firedagers uke, 9-4).
* Kjør limo ned til Tijuana, der Josh viser deg hvordan «det» gjøres (hva «det» er, er noe uklart).
* Hvis du ikke bor i Syd-California, men et annet sted i USA, kommer Josh hjem til deg og er din personlige tjener i to uker.
* Ta trapesundervisning med Josh og Robin fra NiN. Etterpå drar dere hjem til Robin, hvor kona hans serverer rå lasagne.

Den nest dyreste pakken (20.000 dollar, kun én kunde), er heller ikke ille. Noen av høydepunktene:

* Maynard James Keenan, Mark Mothersbaugh fra Devo og Josh tar deg med for å spille minigolf og dumper deg i veikanten på motorveien etterpå (det hele filmes og postes på YouTube).
* Trommeundervisning ELLER rygg- og fotmassasje (par er velkomne, diskret parkering).
* Plukk tre plagg eller gjenstander fra Josh' garderobeskap.

Hele tilbudspakken til Freese finner du her. Om han bare ironiserer over de stadig mer fantasifulle tiltakene artister og plateselskaper føler seg tvunget til å sette i verk for å selge musikken sin, eller om han faktisk vil levere varene dersom noen slår til, er foreløpig uklart.

Uansett: Her burde det være noe å lære for mange en håpefull Bylarm-deltaker.

(Via @frjohnsen)

Følg meg på Twitter: @janomdahl