Få har dyrket Elvis sterkere enn hans norske fans

Wandrups utvalgte: Ny dokumentar på NRK lørdag kveld.

KONSERTER: Den nye dokumentarfilmen "Fenomenet Elvis" forteller om hans norske fans, men går også gjennom historien, fra de første innspillingene til konsertene de siste åra han levde. Foto: NTB Scanpix
KONSERTER: Den nye dokumentarfilmen "Fenomenet Elvis" forteller om hans norske fans, men går også gjennom historien, fra de første innspillingene til konsertene de siste åra han levde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV-PROGRAM: Lørdag kveld overtar Elvis Presley for Anne Lindmo. Det vil si: Kongen av rock’n roll stepper inn der Lindmo pleier å være plassert; i beste sendetid. Filmprodusenten Erik Jacobsen har lagd et program kalt «Fenomenet Elvis». Tønsberg-baserte Jacobsen er kjent har en rekke dokumentarfilmer bak seg, blant annet «Gåten Oseberg».

Lørdagens film ser Elvis Presley fra et norsk perspektiv. Fanklubb-gründer Pål Granlund (bildet) deltar i programmet og viser blant annet fram sin Elvis-samling over en hel etasje i Granlunds hus i Danmark, et slags mini-Graceland. Flaming Star-sjefen mener Norge er det land i verden der Elvis har hatt sterkest fotfeste.

Sosiologen Kjetil Rolness, kjent for biografien «Elvis», kommenterer den særegne posisjonen sangeren fra Tupelo har i Norge og resten av verden – mer enn 40 år etter sin død. Vi møter Elvis-trioen Paal Flaata, Steven Ackles og Vidar Busk og sangeren Lisa Dillan, som tolker Elvis-sanger mer lavmælt.

Programmet tar seerne med fra Måløy til Memphis. I Måløy feires Elvis årlig tre dager til ende og til Memphis strømmer folk stadig til fra hele verden for å få Elvis-feeling. Som kjent mangler det heller ikke på Elvis-imitatorer. Enkelte av dem dukker selvsagt opp i programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer