Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Få har dyrket Elvis sterkere enn hans norske fans

Wandrups utvalgte: Ny dokumentar på NRK lørdag kveld.

KONSERTER: Den nye dokumentarfilmen "Fenomenet Elvis" forteller om hans norske fans, men går også gjennom historien, fra de første innspillingene til konsertene de siste åra han levde. Foto: NTB Scanpix
KONSERTER: Den nye dokumentarfilmen "Fenomenet Elvis" forteller om hans norske fans, men går også gjennom historien, fra de første innspillingene til konsertene de siste åra han levde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TV-PROGRAM: Lørdag kveld overtar Elvis Presley for Anne Lindmo. Det vil si: Kongen av rock’n roll stepper inn der Lindmo pleier å være plassert; i beste sendetid. Filmprodusenten Erik Jacobsen har lagd et program kalt «Fenomenet Elvis». Tønsberg-baserte Jacobsen er kjent har en rekke dokumentarfilmer bak seg, blant annet «Gåten Oseberg».

Lørdagens film ser Elvis Presley fra et norsk perspektiv. Fanklubb-gründer Pål Granlund (bildet) deltar i programmet og viser blant annet fram sin Elvis-samling over en hel etasje i Granlunds hus i Danmark, et slags mini-Graceland. Flaming Star-sjefen mener Norge er det land i verden der Elvis har hatt sterkest fotfeste.

MØTTE KONGEN: Pål Granlund startet Flaming Star-fanklubben midt på 1960-tallet.
MØTTE KONGEN: Pål Granlund startet Flaming Star-fanklubben midt på 1960-tallet. Vis mer

Sosiologen Kjetil Rolness, kjent for biografien «Elvis», kommenterer den særegne posisjonen sangeren fra Tupelo har i Norge og resten av verden – mer enn 40 år etter sin død. Vi møter Elvis-trioen Paal Flaata, Steven Ackles og Vidar Busk og sangeren Lisa Dillan, som tolker Elvis-sanger mer lavmælt.

Programmet tar seerne med fra Måløy til Memphis. I Måløy feires Elvis årlig tre dager til ende og til Memphis strømmer folk stadig til fra hele verden for å få Elvis-feeling. Som kjent mangler det heller ikke på Elvis-imitatorer. Enkelte av dem dukker selvsagt opp i programmet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media