«Få meg på, for faen» blir vist i USA-småbyen likevel

Men den får ikke hete «Turn Me On, Dammit».

FÅR TUSCALOOSA-PREMIERE: Etter at flere pastorer og ordføreren i Tuscaloosa, Alabama, klaget, så det ikke ut til at «Få meg på, for faen» ville få sin premiere i sørstatsbyen. Nå er den imidlertid tilbake på programmet, og vises 17. juli. Foto: Marianne Bakke/Motlys/Norsk Film Distribusjon
FÅR TUSCALOOSA-PREMIERE: Etter at flere pastorer og ordføreren i Tuscaloosa, Alabama, klaget, så det ikke ut til at «Få meg på, for faen» ville få sin premiere i sørstatsbyen. Nå er den imidlertid tilbake på programmet, og vises 17. juli. Foto: Marianne Bakke/Motlys/Norsk Film Distribusjon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klager og protester fra flere menigheter i sørstatsbyen Tuscaloosa, Alabama, førte til at den kritikerroste norske filmen «Få meg på, for faen» ble tatt av plakaten.

Filmen, som handler om 15 år gamle Almas seksuelle oppvåkning og hennes utforskning rundt den, skulle ha vært en del av sommerprogrammet ved Bama Art House i byen.

Men planene om filmvisningen falt ikke i god jord hos byens ordfører Walt Maddox og flere lokale pastorer.

Pastor-protester - Tittelen var én ting, og fagstoffet en annen. Jeg følte at det var en upassende tittel og tema for samfunnet vårt, sa pastor John Kearns i Christ Harbor Methodist Church til nettstedet Al.com tidligere denne uka.

Pastor Kearns kontaktet flere ordførere, samt en lokal dommer.

En annen pastor, Randy Fuller, oppfordret menigheten sin og hver eneste pastor i fylket til å kontakte alle medlemmene i kulturrådet samt bystyret i Tuscaloosa for å vise hva de syntes om visningen.

Resultatet ble at kulturrådet onsdag sendte ut en pressemelding onsdag, der de forklarte at «Få meg på, for faen» var tatt av programmet grunnet «misforståelser rundt innholdet og temaet i filmen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer