«Få meg på, for faen» blir vist i USA-småbyen likevel

Men den får ikke hete «Turn Me On, Dammit».

FÅR TUSCALOOSA-PREMIERE: Etter at flere pastorer og ordføreren i Tuscaloosa, Alabama, klaget, så det ikke ut til at «Få meg på, for faen» ville få sin premiere i sørstatsbyen. Nå er den imidlertid tilbake på programmet, og vises 17. juli. Foto: Marianne Bakke/Motlys/Norsk Film Distribusjon
FÅR TUSCALOOSA-PREMIERE: Etter at flere pastorer og ordføreren i Tuscaloosa, Alabama, klaget, så det ikke ut til at «Få meg på, for faen» ville få sin premiere i sørstatsbyen. Nå er den imidlertid tilbake på programmet, og vises 17. juli. Foto: Marianne Bakke/Motlys/Norsk Film DistribusjonVis mer

(Dagbladet): Klager og protester fra flere menigheter i sørstatsbyen Tuscaloosa, Alabama, førte til at den kritikerroste norske filmen «Få meg på, for faen» ble tatt av plakaten.

Filmen, som handler om 15 år gamle Almas seksuelle oppvåkning og hennes utforskning rundt den, skulle ha vært en del av sommerprogrammet ved Bama Art House i byen.

Men planene om filmvisningen falt ikke i god jord hos byens ordfører Walt Maddox og flere lokale pastorer.

Pastor-protester - Tittelen var én ting, og fagstoffet en annen. Jeg følte at det var en upassende tittel og tema for samfunnet vårt, sa pastor John Kearns i Christ Harbor Methodist Church til nettstedet Al.com tidligere denne uka.

Pastor Kearns kontaktet flere ordførere, samt en lokal dommer.

En annen pastor, Randy Fuller, oppfordret menigheten sin og hver eneste pastor i fylket til å kontakte alle medlemmene i kulturrådet samt bystyret i Tuscaloosa for å vise hva de syntes om visningen.

Resultatet ble at kulturrådet onsdag sendte ut en pressemelding onsdag, der de forklarte at «Få meg på, for faen» var tatt av programmet grunnet «misforståelser rundt innholdet og temaet i filmen».

Endret mening Nå har imidlertid kulturrådet i Tuscaloosa snudd. «Turn Me On, Dammit», som USA-tittelen er, vil likevel bli vist i den amerikanske byen, skriver Al.com.

BLE AVLYST: Visningen av den kritikerroste norske filmen «Få meg på, for faen» ble avlyst etter klager fra pastorer og ordføreren i Tuscaloosa, Alabama. Foto: Marianne Bakke/Motlys/Norsk Film Distribusjon
BLE AVLYST: Visningen av den kritikerroste norske filmen «Få meg på, for faen» ble avlyst etter klager fra pastorer og ordføreren i Tuscaloosa, Alabama. Foto: Marianne Bakke/Motlys/Norsk Film Distribusjon Vis mer

- Kulturrådet kom fram til denne avgjørelsen etter å ha mottatt flere tilbakemeldinger fra flere som støtter visningen av filmen, samt å ha konsultert med byen Tuscaloosa, heter det i en pressemeldingen fra kulturrådet ifølge nettstedet.

I samme pressemelding understrekes det at visningen ikke vil basere seg på statlig støtte, men på sponsorpenger.

- Fantastisk Regissør Jannicke Systad Jacobsen er godt fornøyd med at filmen likevel vises for Tuscaloosa-publikummet 17. juli, som planlagt.

- Jeg synes det er fantastisk at det blir visning som planlagt. Sett på avstand fra Norge, så føltes hele dette litt sært og som en svær overreaksjon, skriver Systad Jacobsen i en epost til Dagbladet.

- Vi har jo et KrF hvor flere drikker rødvin, og sikkert spiller kort og danser også. Men for de som sto midt oppi kontroversen i Tuscaloosa, Alabama, som arrangører og sponsorer, så er jeg glad for at de sto ved filmen og kjempet for visningen og programmeringsfriheten sin, og vant frem, fortsetter hun til.

Fjerner «Dammit» Systad Jacobsen, som spillefilmdebuterte med «Få meg på, for faen», synes det er stas at folk sto på for filmen hennes.

- Det som provoserte pastoren var blant annet tittelen, og at han måtte se på den fra kirken sin fra andre siden av gaten av kinoen. Men nå tar de ut «Dammit» også, så da blir det bare «Turn Me On», skriver hun i eposten.

Ifølge Systad Jacobsen vil ikke den nye tittelen være synlig på marqueen, altså skiltet over inngangsdøra til kinohuset.

KULTURRÅDET SNUDDE: I går ettermiddag, amerikansk tid, endret kulturrådet i byen mening og filmen får sin Tuscaloosa-premiere 17. juli. Foto: Tania Nyberg/Motlys/Norsk Film Distribusjon
KULTURRÅDET SNUDDE: I går ettermiddag, amerikansk tid, endret kulturrådet i byen mening og filmen får sin Tuscaloosa-premiere 17. juli. Foto: Tania Nyberg/Motlys/Norsk Film Distribusjon Vis mer

- Uansett så må pastoren sies å ha gitt bedre markedsføring enn en tittel på en marquee kunne gjort, skriver regissøren.

CAST:
Fra venstre: Malin Bjørhovde, Helene Bergsholm, regissør Jannicke Systad Jacobsen, produsent Brede Hovland og Henriette Steenstrup. Her fra visningen under filmfestivalen Tribeca i New York i fjor. 
Foto: Torhild Ribe / Scanpix
CAST: Fra venstre: Malin Bjørhovde, Helene Bergsholm, regissør Jannicke Systad Jacobsen, produsent Brede Hovland og Henriette Steenstrup. Her fra visningen under filmfestivalen Tribeca i New York i fjor. Foto: Torhild Ribe / Scanpix Vis mer