Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Få meg på, for faen» gjør det stort i USA

Filmen får skryt før USA-premieren i kveld.

«FÅ MEG PÅ, FOR FAEN»: Filmen om tenåringskåthet og opprør er på vei til å gjøre det stort i USA, der filmen har premiere i kveld. Foto: Filmweb
«FÅ MEG PÅ, FOR FAEN»: Filmen om tenåringskåthet og opprør er på vei til å gjøre det stort i USA, der filmen har premiere i kveld. Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske filmen «Få meg på, for faen», har tidligere vunnet flere internasjonale filmpriser, og har høstet global oppmerksomhet og anerkjennelse.

Ros I kveld er det duket for USA-premiere for den seksuelt ladete filmen om tenåringskåthet og opprør. «Turn Me On, Dammit», som filmen heter på engelsk, vises på utvalgte kinoer i USA og har allerede fått mye skryt fra amerikanske anmeldere og seere.

Nettstedet Rotten Tomatoes registrerer avisanmeldeleser for forskjellige medier og regner seg fram til et gjennomsnitssscore mellom 0 og 100. I skrivende stund ligger den norske filmen med hele 83% på Rotten Tomatoes' såkalte Tomatometer. Fansen er full av lovord på nettstedet, der en skriver:

- Filmen er en feiring av ung seksualitet og samtidig en advarsel mot sladring.

«Få meg på, for faen» har også mottatt en god karakter på filmnettstedet Movie Line. Anmelderen skryter filmen opp i skyene og sier at den rett og slett forstår en hormonfylt tenåringsangst mange vil kjenne igjen.

Prisvinner Det er New Yorker Films som distribuerer filmen på det amerikanske markedet. Mannen bak markedsføringen av filmen i USA, Reid Rosefelt, gir også ros.

- Det har aldri vært en film som tar opp en 15 år gammel jentes gryende seksualitet. Historien har blitt fortalt om tenåringsgutter tusen ganger før, men denne historien er ganske tabu, har han uttalt om filmen.

I fjor ble filmen vist på den prestisjetunge filmfestivalen Tribeca, som skuespillerlegenden Robert De Niro, står bak. Filmen fikk tre nominasjoner, for beste hovedrolle, beste film og beste manus. Gleden var stor da gjengen bak filmen dro med seg manusprisen hjem.

- Det er en fantastisk følelse å vinne pris for beste manus. Vi er en utrolig glad gjeng som er på fest nå, sa produsent Brede Hovland til NRK da de vant.

«Få meg på, for faen» vant også pris for beste debut-film på Roma Film Festival.

Basert på roman Dagbladets anmelder trillet til terningkast fire, og kalte den « et solid, følsomt og forståelsesfullt debutverk.»

- «Få meg på, for faen» er mer frimodig og åpenhjertig enn de fleste norske filmer, sa anmelderen.

Filmen er regissør Jannicke Systad Jacobsens første film, og hadde norsk premiere i august i fjor. Hovedrollen spilles av 18 år gamle Helene Bergsholm, mens Henriette Steenstrup spiller moren.

«Få meg på, for faen» er en humoristisk og hemningsløs fortelling om tenåringskåthet og opprør, og filmen er basert på Olaug Nilssens roman med samme navn fra 2005.

INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Hovedrolleinnehaver Helene Bergsholm får mye oppmerksomhet i utlandet. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Hovedrolleinnehaver Helene Bergsholm får mye oppmerksomhet i utlandet. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!