- Få norske skuespillere kunne gjort rollen Aksel gjør i «Nobel»

Aksel Hennie leder stjernelaget i NRKs nye gigantsatsing av et krigsdrama.

SPESIALSOLDATER: En del av militærpatruljen som står sentralt i handlingen i «Nobel». F.v. Mads Sjøgård Pettersen, Odd-Magnus Williamson, Aksel Hennie, Runar Holmstrøm og Kyrre Hellum. Foto: Eirik Evjen / Monster Scripted
SPESIALSOLDATER: En del av militærpatruljen som står sentralt i handlingen i «Nobel». F.v. Mads Sjøgård Pettersen, Odd-Magnus Williamson, Aksel Hennie, Runar Holmstrøm og Kyrre Hellum. Foto: Eirik Evjen / Monster Scripted Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MARRAKECH (Dagbladet): – Vi trengte en skuespiller av et visst kaliber for denne rollen. Han har kamera på seg gjennom omtrent åtte hele episoder. Både med tanke på kvaliteten, men også antallet opptaksdager og det psykiske og fysiske kjøret det utgjør, måtte vi ha en skuespiller som tar det ansvaret på sine skuldre. Aksel scorer høyt på alt dette. Det finnes få norske skuespillere som kunne gjort den rollen Aksel gjør her, sier Per-Olav Sørensen.

I tilflukt fra stekende marokkansk sol, mens Dagbladet besøker innspillingen av «Nobel», NRKs nye storsatsing med premiere neste måned, forteller regissør Sørensen om hoved- og birollene i det moderne krigsdramaet med handling satt til både Afghanistan og Norge.

De har jobbet sammen på teaterscenen før, og et nytt samarbeid med regissøren av seriesuksessene «Halvbroren» og «Kampen om tungvannet» ble så fristende for vår ubestridt største filmstjerne for tiden at Aksel Hennie går til fjernsynet og hovedrollen som løytnant Erling Riiser i Forsvarets spesialkommando.

Serien er strukturert rundt løytnantens første dager tilbake i Norge etter et langt og skjebnesvangert oppdrag med sin norske militærpatrulje i Afghanistan. Mye har gått galt, og snart viser det seg at det ikke er helt trygt hjemme i Norge heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer