KOMMENTARER

Pride:

Få partier har motarbeidet LHBTIQ-rettigheter like hardt og konsekvent som Frp

Frp´s rosavasking.

VEKKER REAKSJONER: Daværende barne- og likestillingsminister Solveig Horne fikk en kake i ansiktet fra en britisk kvinne under Oslo Pride-paraden for to år siden. Foto: Erik Fosheim Brandsborg / NTB scanpix
VEKKER REAKSJONER: Daværende barne- og likestillingsminister Solveig Horne fikk en kake i ansiktet fra en britisk kvinne under Oslo Pride-paraden for to år siden. Foto: Erik Fosheim Brandsborg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I dag åpner Oslo Pride. Når paraden danser gjennom byens gater neste lørdag, blir det uten Terje Søviknes. Olje- og energiministeren har trukket seg seg fra arrangementet etter kraftige reaksjoner på hans planlagte deltakelse og et opprop som karakteriserte den som «et forsøk på å hvitvaske et overgrepsflekket rykte».

For to år siden fikk Solveig Horne en kake mot ansiktet i den samme paraden. Året før oppfordret flere til boikott av en debatt jeg deltok i under Regnbuedagene i Bergen - fordi Christian Tybring-Gjedde og Hege Storhaug var invitert til panelet. Og da Siv Jensen i februar ble kåret til «Årets faghag» under «GayGalla2018», buet publikum og flere jurymedlemmer erklærte offentlig dissens.

Fremskrittspartiets deltakelse ved ulike Pride-arrangementer de siste åra har vekket sterke reaksjoner. For selv om «homofiles rettigheter» i dag brukes som argument i innvandringsdebatten og partitopper stiller i rosa og regnbuefarger: Få partier har motarbeidet LHBTIQ-rettigheter like hardt og konsekvent som Fremskrittspartiet.

«Du må love meg at du ikke forteller det til noen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer