Få plasser til Syden

Nordmenn er reisekåte som aldri før. Turoperatørene har stort sett fulle fly i påsken. Men det haster og koster. Prisene ligger på 5000 til 7000 kroner for en påske i Syden.

Irland - Europas grønne pustehull

- Vi har stort sett utsolgt i påsken, men har fortsatt enkelte plasser til Syden og til storbyene, sier administrendede direktør Gunnar Grosvold i Saga solreiser.

Selskapet har ledige plasser på to ukers reiser til Kanariøyene fra hele landet. Det er også noen plasser igjen fra Bergen til Lanzarote skjærtorsdag, samt ledige flyseter til en langweekend til Roma på langfredag.

- De fleste plassene vi kan tilby folk som er seint ute er via våre datterselskaper i Sverige og Danmark, sier Grosvold. Folk som velger å reise fra våre naboland, må selv ordne med transport til og fra utreisestedet, sier Grosvold.

Også hos Star Tour er det få plasser å oppdrive.

- Vi har 42 plasser igjen til en to-ukersferie på Grand Canaria onsdag 8. april. Ellers er det bare få plasser igjen, sier markedsdirektør Frode Hansen i Star Tour. Sjansen er størst for å få uspesifiserte plasser til Syden og prisen ligger på i underkant av 7000 kroner for en uke, sier Hansen.

- Det er like fullt til storbyene. Jeg kan nevne at vi har seks plasser igjen til London skjærtorsdag, og to plasser igjen til Athen på påskeaften, sier han.
- I går ettermiddag hadde vi bare ti plasser igjen på våre avganger i påskeuka. Dette er resteplasser spredt på enkelt -avganger. Derimot har vi noen to-ukersreiser til Syden der det er ledig, sier avdelingsleder Christian Lunde i Ving Norge.

I palmehelga har Ving også en del plasser igjen på reiser til London og Roma.

- Her ligger prisene fra 2000 kroner og oppover, sier Christian Lunde.