Anmeldelse: Signy Fardal og Line Uppard, «Helt sjef»

Få ræva i gir, damer!

Veien til toppen er brolagt med unødige hindringer, ifølge to som har vært der.

SJEF: Signy Fardal, som var sjefredaktør i Elle i 20 år, mener flere kvinner bør bli sjefer. Nå har hun skrevet bok sammen med Line Uppard. Foto: Lars Eivind Bones
SJEF: Signy Fardal, som var sjefredaktør i Elle i 20 år, mener flere kvinner bør bli sjefer. Nå har hun skrevet bok sammen med Line Uppard. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Trenger vi enda en selvhjelpsbok som skal utstyre oss damer med barberblad på albuene, slik at vi kan brøyte oss fram til den posisjonen vi rettmessig har krav på her i verden? Altså topplederjobbene?

Har ikke det likestilte Norge gjort nok for oss, med raus svangerskapspermisjon, tvungen pappapermisjon, full barnehagedekning, krav om 40 prosent kvinneandel i bedriftsstyrene? Hva nøler vi etter?

Ikke klare

Nei, kvinnene er ikke klare, ifølge boka «Helt sjef», forfattet av Signy Fardal og Line Uppard. De har begge solid sjefserfaring; Fardal som sjefredaktør i motemagasinet ELLE og Uppard som gründer og leder av eget konsulentselskap. Begge har en fortid i et kommunikasjonsbyrå som drillet dem i en ufravikelig regel: Man skal ALDRI øke kundens synlighet på bekostning av troverdigheten. Underforstått: Prøv aldri å bløffe deg til jobben.

Utgangspunktet er det begredelige faktum at bare 20 prosent av norske ledere i privatsektor er kvinner. Fardal og Uppard stiller diagnosen, beskriver årsaker og symptomer. Kvinner har dårligere selvtillit enn menn. Kvinner kan ikke skryte, de blir ikke likt på jobben, de liker ikke makt. Kvinner bruker ikke nettverket sitt, de blir mødre heller enn sjefer, de skravler for mye og de trekker stigen opp etter seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer