Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Få triks i hatten til Urørt-vinner

Det blir i overkant mye tomt føleri på Sigurd Julius.

FØLERI FØLERA: Sigurd Julius på utestedet Herr Nilsen under Bylarm.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FØLERI FØLERA: Sigurd Julius på utestedet Herr Nilsen under Bylarm. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYLARM: Sigurd Julius stakk av med gullmedaljen under årets Urørt-finale i Trondheim. Den nordnorske visesangeren har blant annet gjort seg bemerket med låten «Østavind». Og etter en halvtime i Julis? selskap er det åpenbart at elementene spiller en stor rolle i tekstforfatterskapet hans.

Det handler mye om vær og vind, fjæresteiner og det å ro på havet. Dessverre for Julius skjemmes lyrikken hans av floskeloverdose og velprøvde vendinger. Har du vinger eller er du blomsterjord, spør han retorisk etter en vise om livet etter døden. Og i avslutningsnummeret slites han mellom tro og tvil.

Om man fjerner americana-vibbene høres det ut som han har gått i skole hos Bremnes-brødrene. Det låter tidvis fint av bandet hans, som forøvrig er utrustet med lap steel, banjo og tuba for ekstra schwung i kompet. Han har også en flott stemme som han tidvis tidvis bruker bra. Men det blir en mektig kake å svelge etter bare noen få biter.

Hele Norges coronakart