Bedre tilbud for ungdom: Bygde-Norge trenger ungdommer om bygda skal leve videre inn i fremtiden. Derfor satser Frosta Høyre på tilbud for ungdom, skriver Oda Hollingsæter. Foto: © Ove Bergersen / NN / Samfoto
Bedre tilbud for ungdom: Bygde-Norge trenger ungdommer om bygda skal leve videre inn i fremtiden. Derfor satser Frosta Høyre på tilbud for ungdom, skriver Oda Hollingsæter. Foto: © Ove Bergersen / NN / SamfotoVis mer

Få ungdom tilbake til bygda!

Frosta Høyre ser inn i fremtiden og går til valg på å jobbe for ungdom på bygda.

Meninger

Mange av oss ungdommer flytter fra bygda og inn til byene etter videregående for å studere, jobbe eller oppleve hva storbyen har å tilby.

Og det er bra: De fleste av oss som har vokst opp i en liten bygd vet at vi har godt av å se noe annet enn det vi alltid har sett, treffe andre mennesker enn de vi har kjente hele livet og få nye impulser fra mennesker som er annerledes enn oss selv.

Vi må bare sørge for at bygde-Norge er attraktivt nok å komme tilbake den dagen vi bestemmer oss for å bli voksne og etablere oss. Bygde-Norge trenger ungdommer om bygda skal leve videre inn i fremtiden. Politikerne på bygda bør ta ansvar og sikre at sin bygd har gode nok tilbud å komme med til ungdommer.

Derfor er jeg glad for at mitt parti, Frosta Høyre, ser inn i fremtiden og går til valg på å jobbe for ungdom på bygda.

Dette gjør vi ved å legge til rette for videre næringsutvikling for å skaffe flere arbeidsplasser, og vi vil opprette en gründer-pris. Vi går til valg på ett barnehageopptak uavhengig av når på året barnet ditt er født. Vi vil legge til rette for at du enkelt skal kunne få deg en tomt for å bygge deg hus. Vi har jobbet hardt for fiberutbygging til hele bygda, og nå graves det.

Vi vil jobbe for å videreføre et godt tilbud med tilbringertjenesten mellom Frosta og togstasjonen i Åsen. Vi vil også jobbe for gang- og sykkelvei fra sentrum og ut til grendene.

Bygda vår har stort mangfold i frivillige lag, organisasjoner og idrettslag som sammen tilbyr et fantastisk godt tilbud du ikke finner mange steder. Det er viktig at vi alle tar vare på disse, sånn at vi har et like godt tilbud i framtiden.

Frosta har mye å være stolt av. Vi har mange som står på og jobber innenfor turistnæringen og landbruket og er med på å sette Frosta på kartet. Turistnæringen og landbruket har sammen et fantastisk tilbud som gjør bygda vår unik.

Den dagen, omtrent tre år fram i tid, når jeg forhåpentligvis er ferdig med utdannelsen min, ønsker jeg å flytte hjem igjen og gi noe tilbake til bygda mi som har gitt meg så mye.

Jeg vil komme hjem til en bygd der jeg enkelt kan få meg en bolig eller tomt, jeg vil ha en jobb å gå til, jeg vil at mine fremtidige barn skal få barnehageplass uten at jeg er nødt til å tenke på at jeg helst bør føde i juni eller senest i august.

Jeg vil ha muligheten til å koble meg på et Internett som samsvarer med det århundret vi lever i, jeg vil kunne sende barna mine til skolen langs en gangvei og ikke langs fylkesveien der tungtrafikken suser forbi. Jeg vil ha muligheten til å ta kollektivtransport de 20 minuttene til nærmeste togstasjon.

Jeg vil at barna mine skal kunne velge mellom like gode fritidstilbud som det jeg hadde da jeg vokste opp. Jeg vil at turistnæringen og landbruket kan fortsette den gode jobben de gjør med å trekke turister til bygda vår.

Derfor velger jeg Frosta Høyre.

Jeg vil ha ungdom tilbake til bygda - jeg vil ikke sitte her alene med «vi over 60».