Fabelaktig!

Når jeg leser Eirik Newths bok om framtida, slår det meg hvor lite jeg tenker på den. Heldigvis gjør Newth det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den unge, men erfarne fagbokforfatteren Eirik Newth har atter en gang utgitt en bok som formidler naturvitenskap til unge, og har atter en gang blitt Bragepris-nominert. Årets bok «Fremtiden» handler om hvordan naturvitere tror Jorda vil utvikle seg framover, hvilke muligheter menneskene har, og hvordan vi muligens vil utnytte universet, på godt og vondt. Perspektivet ligger tungt på de neste 50 årene, men forfatteren trekker også mulige utviklingslinjer langt, langt utover dét, faktisk en million år fra nå. I korte kapitler tar boka for seg tema som framtidas medisin, utviklingen innen datateknologi, utforskingen av planetene og forlengelsen av menneskelivet. Boka er utformet mye som en skolebok, med faktabokser og små historier i margen, morsomme illustrasjoner og fargesprakende fotografier. Vi får også et «framtidsleksikon», en oversikt over ord som vil bli viktige i det 21. århundret, tre korfattede framtidsscenarier, lister over lenker, bøker og filmer, i tillegg til de sedvanlige stikkordregistrene. Språklig er boka utmerket, pedagogisk er den glimrende. Forfatteren evner å formidle et stort og vanskelig stoff på en enkel og lettfattelig måte. Eksemplene hans er gode, og han er selv ofte til stede i teksten, noe som virker beroligende på en ufaglært, litt utrygg leser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer