Filmanmeldelse: «Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter»

Fabeldrit og humlesurr

Ta med en den største fabelhundeposen du finner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EVENTYRFILM: Legenden skal ha det til at J.K. Rowling skrev hele den første Harry Potter-boka på en kafé i Edinburgh. Mye kan tyde på at hun også skrev manuset til «Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter» på papirserviettene der, og så glemte dem i baklommen på buksa da hun vasket den.

Det ville i hvert fall forklart en hel del.

«Humlesnurrs hemmeligheter» er tredje film i «Fantastic Beasts»-serien. De utspiller seg i samme magiske univers som Harry Potter bekjempet Voldemort i, men er ellers temmelig løsrevet fra den firøyde trollmannsjyplingens eskapader.

Ikke minst fordi de foregår på tjue- og tredvetallet, med nye rollefigurer i en globetrottende handling som ikke begrenser seg til innenfor Galtvorts høyere skole for hekseri og trolldom.

Første film, fra 2016, bar riktignok tittelen til en av Harrys pensumbøker, «Fabeldyr og hvor de er å finne». Den handlet om lærebokas forfatter, Newt Scamander/Salamander Fisle (Eddie Redmayne), som i 1926 bare ville pusle med sine feltstudier av magiske dyr, men heller ramlet inn i et ondt komplott ledet av svartekunstneren Gellert Grindelwald (Johnny Depp).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer