Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Faber i polititrøbbel

LOS ANGELES (Dagbladet): Det nye norske pophåpet Erik Faber (24) ble tatt inn til forhør av politiet i USA da han kom til landet for å ta bilder til plateomslaget sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At USA tar terrorangrepene og de mange truslene på alvor fikk Erik Faber erfare da han ankom Newark-flyplassen utenfor New York nylig. Popferskingen Faber ligger denne uka på 14.-plass på hit40 med singelen «Between the Lines», og sto bak den mest spilte norske radiohiten sist sommer med «On Top of the World» .

Faber ventet på flyet til Los Angeles og ruslet rundt med et svært kamera over skuldra da han ble tatt inn til avhør av politiet.

Ga vekk singel

- Politiet spurte hvor jeg kom fra, hva jeg holdt på med og om jeg hadde tatt noen bilder. Jeg ble tatt med inn til avhør, sier Faber til Dagbladet. Selv om han ikke hadde tatt noen bilder, ba han dem bare ta filmen.

- Jeg dro opp noen singler fra bagen, og etter hvert tror jeg de skjønte at de ikke hadde å gjøre med en potensiell terrorist, fortsetter Faber, som synes det første møtet med USA var merkelig.

- Politifolkene sa i alle fall at de skulle undersøke nærmere hva jeg holder på med. Jeg håper de liker det de fikk høre, sier Faber og smiler over hele episoden.

Realistisk debutant

Faber fikk imidlertid gjort det han egentlig skulle gjøre i USA: reise med den norske fotografen Bjørn Opsahl i California og i Las Vegas for å ta bilder til debutalbumet som kommer i januar og som skal utgis av Sony Music. Bildene, som er tatt flere steder i USA, er nå til vurdering i Norge.

Selv om han er i innspurten av sitt første forsøk i den vanskelige popbransjen, virker det som om han har beina på jorda.

- Jeg er rimelig realistisk av meg, men det er ingen hindring for at jeg skal gjøre maksimalt for å lykkes, sier Faber, som gleder seg til å få ferdig plata sammen med kameratene i Kristiansand, og så snart som mulig komme seg ut og spille.

- Det er tross alt det som er det beste med dette. I AVHØR: Erik Faber fikk et uventet møte med de strenge sikkerhetstiltakene i USA. # Foto: TOMMY FOSSUMI USA

Hele Norges coronakart