Facebook er «opprørte og flaue» etter tabben

Lekket info om seks millioner brukere.

LA UT INFO: Facebook gjorde informasjon om seks millioner brukere tilgjengelig for uvedkommende. Foto: REUTERS/Robert Galbraith.
LA UT INFO: Facebook gjorde informasjon om seks millioner brukere tilgjengelig for uvedkommende. Foto: REUTERS/Robert Galbraith.Vis mer

(Dagbladet:) Fredag ble det klart at telefonnumrene og mailadressene til seks millioner brukere på Facebook var tilgjengelig for uatuoriserte brukere i et helt år. Det skriver blant andre NY Times.

Teknisk feil Facebook forklarte at datalekkasjonene, som begynte i 2012, kom som følge av en teknisk feil i det enorme arkivet av kontaktinformasjon fra 1,1 milliard brukerne.

Problemet førte til at Facebook-brukere som lasted ned kontaktinformasjon for sine kontakter, fikk tilgang til mer informasjon enn de skulle hatt.

Facebook ble informert om problemet i forrige uke, og skal ha fikset det i løpet av ett døgn.

Opprørte og flaue Først fredag la Facebook ut informasjon om feilen på sin blogg, der de også sier at selskapet er «opprørte og flaue» over tabben.

Selskapet skriver også at de ikke har hørt om tilfeller på at informasjonen skal ha blitt misbrukt på noen måte.

Feilen ble oppdaget gjennom selskapets «White Hat»-program, der brukere kan tipse om feil i programmet mot finnerlønn.

Overvåkningsskandale Det er bare noen uker siden Facebook ble en del av en omfattende overvåkningsskandalen i USA, der det ble klart at de amerikanske myndighetene har hatt tilgang til all informasjon på verdens ni største nettaktørene i verden.

Dette inkluderer Facebook, i tillegg til for eksempel Google, Yahoo og Skype.

Som Dagbladet skrev rett etter avsløringene, bruker folk imidlertid programmene på akkurat samme måte som før.