Facebook-filmen er nattas store vinner

Fikk fire Golden Globe-statuetter.

FACEBOOKFILM: Skuespillerne (fra venstre) Andrew Garfield, Armie Hammer og Jesse Eisenberg gledet seg over hele fire priser til "The Social Network". Foto: SCANPIX/REUTERS/Lucas Jackson
FACEBOOKFILM: Skuespillerne (fra venstre) Andrew Garfield, Armie Hammer og Jesse Eisenberg gledet seg over hele fire priser til "The Social Network". Foto: SCANPIX/REUTERS/Lucas Jackson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Facebook-filmen «The Social Network» er nattas store vinner etter at den 68. Golden Globe-utdelinga er rundet av i Beverly Hills. Filmen mottok fire priser, deriblant for beste dramafilm og beste regissør, David Fincher.

Med det er filmen, som har Jesse Eisenberg i rollen som gründeren Mark Zuckerberg og har gått godt på kino i Facebook-gale Norge, en enda hetere kandidat til den enda mer prestisjetunge Oscar-prisen. Den deles ut om en måned.

Fincher brukte talen sin blant annet til å takke de virkelige personene filmen er basert på.

Pris til dansk film Skandinavisk film kan notere seg et solid skulderklaps etter nattas utdeling av Golden Globe-priser. «Beste fremmedspråklige film» ble Suzanne Biers «I en bedre verden», med svenske Mikael Persbrandt i en sentral rolle.

- Takk for at dere trodde på en film der det høres ut som om folk har en potet i halsen, sa Biel til millioner av TV-seere, og viste selvinnsikt på vegne av hvordan hennes morsmål oppfattes i resten av verden. Ifølge Ekstra Bladet er det første gang en dansk film i det hele tatt er nominert til Golden Globe siden 1998.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer