Facebook

Facebook flytter 1,5 milliarder brukere til USA

Gir dårligere personvern.

PERSONVERN: Facebook-sjef Mark Zuckerberg før høringen i Senatet tidligere i april. Personvernet er dårligere i USA enn i Europa. Foto: NTB scanpix
PERSONVERN: Facebook-sjef Mark Zuckerberg før høringen i Senatet tidligere i april. Personvernet er dårligere i USA enn i Europa. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Facebook flytter ansvaret for brukerne fra Irland til USA - der personvernloven ikke er like streng. På grunn av språket, svarer selskapet.

Flyttingen av 1,5 milliarder Facebook-brukere ut av rekkevidden til EUs personvernlov skjer til tross for løftet til Facebook-sjef Mark Zuckerberg om at selskapet vil følge lovgivningen globalt, skriver The Guardian.

Underlagt amerikansk lov

Alle brukerne utenfor USA, Canada og EU flyttes fra selskapets internasjonale kontor i Irland til hovedkontoret i California. Det betyr at de brukerne snart vil være på et nettsted som er underlagt amerikansk lov istedenfor irsk lov.

Flyttingen kommer kort tid før GDPR (General Data Protection Regulation) trår i kraft i Europa 25. mai.

I Zuckerbergs senatshøring bekreftet han at alle brukere verden over vil være under GDPRs beskyttelse.

Andre EU-regler

Til Reuters sier Facebook at «vi bruker samme personvernbeskyttelse overalt, uavhengig om avtalen din er med Facebook Inc. eller Facebook Irland».

Selskapet understreker at flyttingen ble utført fordi EU-loven krever bestemt språk i mandatet om personvern, noe amerikansk lov ikke gjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer