PERSONVERN: Facebook-sjef Mark Zuckerberg før høringen i Senatet tidligere i april. Personvernet er dårligere i USA enn i Europa. Foto: NTB scanpix
PERSONVERN: Facebook-sjef Mark Zuckerberg før høringen i Senatet tidligere i april. Personvernet er dårligere i USA enn i Europa. Foto: NTB scanpixVis mer

Facebook

Facebook flytter 1,5 milliarder brukere til USA

Gir dårligere personvern.

Facebook flytter ansvaret for brukerne fra Irland til USA - der personvernloven ikke er like streng. På grunn av språket, svarer selskapet.

Flyttingen av 1,5 milliarder Facebook-brukere ut av rekkevidden til EUs personvernlov skjer til tross for løftet til Facebook-sjef Mark Zuckerberg om at selskapet vil følge lovgivningen globalt, skriver The Guardian.

Underlagt amerikansk lov

Alle brukerne utenfor USA, Canada og EU flyttes fra selskapets internasjonale kontor i Irland til hovedkontoret i California. Det betyr at de brukerne snart vil være på et nettsted som er underlagt amerikansk lov istedenfor irsk lov.

Flyttingen kommer kort tid før GDPR (General Data Protection Regulation) trår i kraft i Europa 25. mai.

I Zuckerbergs senatshøring bekreftet han at alle brukere verden over vil være under GDPRs beskyttelse.

Andre EU-regler

Til Reuters sier Facebook at «vi bruker samme personvernbeskyttelse overalt, uavhengig om avtalen din er med Facebook Inc. eller Facebook Irland».

Selskapet understreker at flyttingen ble utført fordi EU-loven krever bestemt språk i mandatet om personvern, noe amerikansk lov ikke gjør.

(NTB)